Μαγειρίτσα με συκωτάκια πεντανόστιμη !!!

mageiritsa-me-sykotakia
 
Μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ, συκωτάκια και ρύζι. Η κλασική συνταγή με όλα τα μυστικά για την αγαπημένη γεύση της Ανάστασης!


mageiritsa-me-sykotakia1

Για την #μαγειρίτσα με συκωτάκια θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 κιλό συκωταριά αρνίσια

πνευμόνια (προαιρετικά)

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/4 φλιτζάνι  ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 -2 μαρούλια χοντροκομμένο

1 φλιτζάνι  άνηθο ψιλοκομμένο

1 λίτρο  ζωμό κρέατος ή νερό 

70 γραμμάρια ρύζι γλάσε 

mageiritsa-me-sykotakia2

Για το αυγολέμονο
Υλικά
    3 αυγά
    χυμό λεμονιού
    αλάτι
    πιπέρι

mageiritsa-me-sykotakia3


Εκτέλεση
Για την κλασική μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ και συκωτάκια, πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά  τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα βράζουμε  σε βραστό νερό για 30΄. 

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.

mageiritsa-me-sykotakia4

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε.

mageiritsa-me-sykotakia5

Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄. Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.
Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.

mageiritsa-me-sykotakia6

Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!


mageiritsa-me-sykotakia8

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments