Πασχαλινά μπισκότα με ζαχαρόπαστα! | Aspas_recipes

Πασχαλινά μπισκότα με ζαχαρόπαστα!

pasxalina-mpiskota

Λαγουδάκια , πουλάκια και πασχαλινά αυγά όλα με μια ζύμη  φτιάχνουμε μαζί με τα παιδάκια μας  εύκολα μπισκοτάκια βουτύρου Είτε τα στολίσουμε με ζαχαρόπαστα είτε όχι είναι πεντανόστιμα .

Δείτε περισσότερες πασχαλινές συνταγές 

pasxalina-mpiskota-lagos2

Για τα λαγουδένια μπισκοτάκια θα χρειαστούμε :

Υλικά

450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γραμμάρια ζάχαρη 

250 γραμμάρια βιτάμ ή βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 

1 αυγό

1/2  κουταλάκι του γλυκού μπέικιν (baking powder)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 βανίλια 
 
mpiskota-lagos-me-zaxaropasta3

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το baking powder

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.

Προσθέτουμε το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτουμε το αλάτι και την βανίλια.

Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύουμε. Έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.


mpiskota-pasxalina-vima-vima4

Βάζουμε στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.

Ανοίγουμε σε φύλλο τοποθετώντας την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες περίπου μισό εκατοστό πάχος. Κόβουμε με κούπ - πάτ σε σχέδια της επιλογής μας.

Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20' περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.(είναι έτοιμα όταν οι άκρες τους γύρω γύρω αρχίζουν να παίρνουν χρώμα).


Αφήνουμε να κρυώσουν καλά! (Όταν είναι ζεστά αν τα μετακινήσουμε μπορεί να σπάσουν ) 
Διακοσμούμε όπως επιθυμούμε! 


Για την  ζαχαρόπαστα

Χρειαζόμαστε
ζαχαρόπαστα
πλάστη
διακοσμητικό πλάστη 
κουπα-πατ λαγουδάκι που φτιάξαμε τα μπισκότα

pvs-vazo-zaxaropasta-sta-mpiskota5

Οδηγίες
Στον πάγκο που θα ανοίξουμε την ζαχαρόπστα ρίχνουμε λίγο άχνη και την ανοίγουμε σε μικρό φύλλο με κανονικό πλάστη.. Ξαναπερνάμε ελαφρά με διακοσμητικό πλάστη για να κάνουμε το σχέδιο
Κόβουμε με κουπ-πατ. 

Αλείφουμε το μπισκότο που θα κολλήσουμε την ζαχαρόπαστα με λίγο νερό και καλύπτουμε το μπισκότο. Αφήνουμε να στεγνώσει το μπισκότο.

Έτοιμα για συσκευασία ή φάγωμα!

mpiskota-me-zaxaropasta7

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments