Πασχαλινά κρητικά τσουρεκάκια! | Aspas_recipes

Πασχαλινά κρητικά τσουρεκάκια!

mpiskota-boytyroy-pasxalina-krhtika

 Φτιάχνουμε πασχαλινά τσουρεκάκια, νόστιμα αφράτα τραγανά ! Τα βουτυράτα αυτά κουλουράκια στην Κρήτη ονομάζονται τσουρεκάκια !!!!Είναι πεντανόστιμα και αξίζει να τα δοκιμάσετε !!!

krhtika-pasxalina-mpiskota2


Υλικά

640 γρ φυτίνη ή βούτυρο 

2 ποτήρια ζάχαρη  ή 400-440  γρ ζάχαρη

3 αυγά ολόκληρα

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.γ σόδα

2-3 βανίλιες

1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα το αλεύρι)

1 κρόκο αυγού+ λίγο νερό για το άλειμμα

mpiskota-boytyroy-pasxalina-tsoyrekakia3


 Οδηγίες
Χτυπάμε πολύ καλά στην ζάχαρη με την Φυτίνη (βούτυρο)μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα . Βάζουμε τις βανίλιες, και το κονιάκ που μέσα έχουμε ρίξει την σόδα.


mpiskota-krhtika-boytyroy-vima-vima4

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη μας είναι πολύ αφράτη και μαλακή αλλα δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κάνουμε σχήματα. Αλείφουμε με κρόκο αυγού. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά. 

krhtika-pasxalina-tsoyrekakia5

Η συνταγή βγάζει 5-6 ταψιά του φούρνου στo σχήμα  που κάναμε εμείς.
Καλή επιτυχία!


pasxalina-krhtika-koyloyrakia-boytyroy6

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments