Για αυτή την εύκολη σπιτική συνταγή χούμους, το μόνο που έχετε
πραγματικά να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή
τροφίμων μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για σαρακοστιανά εδέσματα
Για την συνταγή χούμους με ταχίνι θα χρειαστούμε :
Υλικά
Υλικά
400 γραμμάρια βραστά ρεβίθια κρύα
3 κουταλιές σούπας ταχίνι
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ως 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές της σούπας νερό
μια πρέζα πάπρικα και ελαιόλαδο
Οδηγίες
Όταν κάνουμε μια σπιτική συνταγή χούμους, αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι η σειρά που προσθέτουμε τα συστατικά.
Για αυτήν την συνταγή, βάζουμε το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό. Μετά ρίχνουμε και τα ρεβίθια μέσα.
.
Προσοχή! Τα ρεβίθια μας αν είναι ζεστά-δηλαδή μόλις τα βράσαμε - θα χρειαστούν παραπάνω νερό και λαδάκι για να τα αλέσουμε (1-2 κουταλιές από το καθένα ) στον επεξεργαστή τροφίμων
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι και το χούμους να είναι λείο ανάλογα βέβαια με την προτίμησή σας.
Χτυπάμε για 1 ακόμα λεπτό. Έτοιμο!
Αν δεν μας αρέσει το σκόρδο ιδιαίτερα βάζουμε την μισή δόση στη συνταγή χούμους που απαιτείται και προσθέτουμε λίγο περισσότερο στο τέλος ή και καθόλου.
Το χούμους φτιάχνεται συνήθως με ταχίνι, αλλά αν δεν σας αρέσει το ταχίνι τότε αυτή η συνταγή είναι για σας.
Υλικά
1 κούπα ρεβίθια βρασμένα κρύα
1 κούπα ρεβίθια βρασμένα κρύα
3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1-2 σκελίδες σκόρδο
μέχρι 1/4 του φλιτζανιού νερού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 τσιμπιές κύμινου
μια πρέζα πιπεριές για γαρνιτούρα
Οδηγίες
Για να προετοιμάσουμε αυτή την έκδοση της σπιτικής συνταγής χούμους χωρίς ταχίνι,
τοποθετούμε στο multi το σκόρδο ,τα ρεβίθια και το χυμό λεμονιού .
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο κάθε φορά, σαν να κάνουμε μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι και το μείγμα χούμους είναι λείο ανάλογα με την προτίμησή μας.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το νερό, ενώ ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό σταδιακά και ελέγχουμε την υφή του χούμους.
Εάν το χούμους μας είναι κρεμώδες και αρκετά υγρό για το γούστο σας, δεν χρησιμοποιούμε όλο το νερό.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και απολαμβάνουμε .
Καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments