Χούμους με ταχίνι ή χωρίς βήμα-βήμα! | Aspas_recipes

Χούμους με ταχίνι ή χωρίς βήμα-βήμα!

hummus

Για  αυτή την εύκολη σπιτική συνταγή χούμους, το μόνο που έχετε πραγματικά να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες.


hummus1

Για την συνταγή χούμους με ταχίνι θα χρειαστούμε :

Υλικά

    400 γραμμάρια  βραστά  ρεβίθια κρύα 

    3 κουταλιές σούπας ταχίνι

    χυμός 1 μεγάλου λεμονιού

    4 κουταλιές σούπας  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    1/2 ως 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    1/2 κουταλάκι κύμινο

    2 κουταλιές της σούπας νερό

    μια πρέζα πάπρικα και ελαιόλαδο 

hummus3

 Οδηγίες

Όταν κάνουμε μια σπιτική συνταγή χούμους, αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι η σειρά που προσθέτουμε  τα συστατικά.

Για αυτήν την  συνταγή,  βάζουμε το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό. Μετά ρίχνουμε και τα ρεβίθια μέσα.
.
Προσοχή! Τα ρεβίθια μας αν είναι ζεστά-δηλαδή μόλις τα βράσαμε - θα χρειαστούν παραπάνω νερό  και λαδάκι για να τα αλέσουμε (1-2 κουταλιές από το καθένα ) στον επεξεργαστή τροφίμων 

 hummus12  hummus13

 Επεξεργαζόμαστε το μείγμα, μέχρι να αλεστούν τα ρεβίθια.

hummus5 hummus6

 Προσθέτουμε το ψιλοτριμμένο σκόρδο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο κάθε φορά, ενώ χτυπάμε σαν να κάνουμε μαγιονέζα.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι και το χούμους να είναι λείο  ανάλογα βέβαια με την προτίμησή σας.


hummus7   hummus8

 Βάζουμε αλάτι και κύμινο και ρίχνουμε και  1-2 κουταλιές νερό, αν το χούμους είναι πολύ παχύ.

Χτυπάμε για 1 ακόμα λεπτό. Έτοιμο!

Αν δεν μα
ς αρέσει το σκόρδο ιδιαίτερα βάζουμε   την μισή δόση στη συνταγή χούμους που απαιτείται και  προσθέτουμε  λίγο περισσότερο στο τέλος ή και καθόλου.


Εύκολη σπιτική συνταγή χούμους χωρίς ταχίνι

Το χούμους φτιάχνεται συνήθως με ταχίνι, αλλά αν δεν σας αρέσει το ταχίνι τότε αυτή η συνταγή είναι για σας.

Υλικά
    1 κούπα  ρεβίθια βρασμένα κρύα 

    3 κουταλιές σούπας  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

    1-2 σκελίδες σκόρδο

    μέχρι 1/4 του φλιτζανιού νερού

    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    2 τσιμπιές  κύμινου

    μια πρέζα πιπεριές για γαρνιτούρα


Οδηγίες

Για να προετοιμάσουμε αυτή την έκδοση της σπιτικής συνταγής χούμους χωρίς ταχίνι,
τοποθετούμε στο multi το σκόρδο  ,τα ρεβίθια και το χυμό λεμονιού .

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο κάθε φορά,  σαν να κάνουμε μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι και το μείγμα χούμους είναι λείο  ανάλογα με την προτίμησή μας.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το νερό, ενώ ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε το νερό σταδιακά και ελέγχουμε την υφή του χούμους.

Εάν το χούμους μας είναι κρεμώδες και αρκετά υγρό για το γούστο σας, δεν  χρησιμοποιούμε  όλο το νερό.

Ελέγχουμε  τα καρυκεύματα και  απολαμβάνουμε .

hummus10

hummus11


Καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments