Σπανακοτυρόπιτα σαλιγκάρι!!! | Aspas_recipes

Σπανακοτυρόπιτα σαλιγκάρι!!!

spanakotyropita-saligkari

Νόστιμη σπανακοτυρόπιτα στο λεπτό με σπιτική ζύμη! Τραγανή και πεντανόστιμη!
 
Υλικά για την σπανακοτυρόπιτα
Για τη ζύμη:

1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας ξύδι
Αλεύρι όσο χρειαστεί.

 
για την γέμιση
1 κιλό  σπανάκι
3 κρεμμύδια
100 γρ. τυρι
4 αυγά
1½ ποτήρι γιαούρτι
2 φλιτζάνια ελαιόλαδου
νερό
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες


Για την ζύμη
Ρίχνουμε στο νερό το αλάτι, το ηλιέλαιο, το ξύδι και λίγο λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί για να κάνουμε μια ζύμη μέτρια, σαν του ψωμιού.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 μπαλάκια και τ' αφήνουμε σε αλευρωμένο δοχείο με καπάκι, να ξεκουραστούν για μισή ώρα. 

Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα-ένα τα μπαλάκια σε φύλλο, χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι για να ανοίγουν ευκολότερα. Ανοίγουμε μ’ αυτόν τον τρόπο τα φύλλα.

spanakotyropita-saligkari2spanakotyropita-saligkari3

 Για την γέμιση
Ξεκινήστε πλένοντας το σπανάκι. Προσθέστε άφθονο νερό και 1 κουταλιά αλάτι σε ένα βαθύ μπολ.
Βάλτε το σπανάκι σνερό και αφήστε το μέσα για 35-45 λεπτά.  Πάρτε το σπανάκι από το αλμυρό νερό χωρίς να ανακατεύετε το νερό και πλύνετε ξανά το σπανάκι κάτω από τρεχούμενο νερό. Κόψτε το σπανάκι . Προσθέστε το κομμένο σε φέτες κρεμμύδι και 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει χρυσοκίτρινο. Προσθέστε το σπανάκι. 



spanakotyropita-saligkari4spanakotyropita-saligkari5

Τηγανίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό από το σπανάκι . Βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά.
Κόψτε το τυρί με το χέρι, προσθέστε το στο σπανάκι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν είναι απαραίτητο.
Προσθέστε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το γιαούρτι και συνεχίστε να  ανακατεύετε.
Προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε σταδιακά και λίγο νερό .


spanakotyropita-saligkari6spanakotyropita-saligkari7

Τοποθετήστε το  σπανάκι στην πλευρά που βλέπει προς εσάς και τυλίξτε το φύλλο .

Τοποθετήστε αυτό το ρολό στη μέση του φύλλου και γυρίστε το προς τα έξω σαν σαλιγκάρι.
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα  και δίνουμε σε όλα σχήμα σαλιγκάρι. 

Ψήστε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο .


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 


 

0 comments