Υλικά
2 αυγά
2 κούπες γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
1 μαγιά ξηρή
2 και 1/2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 ποτήρι λάδι (μείον ένα δάχτυλο)
Αλεύρι όσο πάρει
Επικάλυψη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο όλα μαζί.
Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε στον πάγκο. Σε κάθε ζυμαράκι κάνουμε με το μαχαιράκι σχισμές.
Αλείφουμε με βούτυρο τυλίγουμε και κλείνουμε. Βάζουμε από πάνω κανελοζάχαρη. Τοποθετούμε τα κουλούρια μας σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
πηγή συνταγής από εδώ lezizyemeklerim.com
0 comments