Σπιτική Pizza Hut Original
Κάνει τρεις πίτσες
Πίτσα Ζύμη:
1 και 1/3 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/4 φλιτζανιού γάλα χαμηλό σε λιπαρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας λάδι (για τη ζύμη)
Σάλτσα:
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου
Άλλα υλικά
τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο (2-3 φλιτζάνια)
Επάλειψη
3 κ.σ λάδι για κάθε πίτσα ( ή λιγότερο αν προτιμάτε)
Οδηγίες:
Ζύμη:
Βάλτε μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το νερό
και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά. Αφήστε το να καθίσει για δύο λεπτά.
Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι το αλεύρι να απορροφηθεί.
Γυρίστε σε μια επίπεδη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρεις μπάλες. Σε τρεις φόρμες για κέικ, βάλτε 3 κ.σ λάδι στον πάτο κάθε φόρμας φροντίζοντας να απλώνεται ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε κύκλο.
Τοποθετήστε στις φόρμες για κέικ.
Αλείψτε την εξωτερική άκρη της ζύμης με λίγο λάδι ακόμα και καλύψτε με ένα πιάτο.
Τοποθετήστε το σε ζεστό χώρο και αφήστε το να φουσκώσει για 1 έως 1 1/2 ώρες.
Σάλτσα:
Ανακατέψτε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο -αλάτι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Βάλτε 1/3 φλιτζάνι σάλτσα στην ζύμη σε ακτίνα 1 "από την άκρη μοιράστε
1/4 τριμμένο τυρί μοτσαρέλα τα αλλαντικά πεπερόνι ή ζαμπόν,και ξανά τυρί μοτσαρέλα.
Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει και η ζύμη της πίτσας ροδίσει (περίπου 10-15 λεπτά).
0 comments