Παραδοσιακά σπιτικά νιόκι (μικρά ιταλικά ζυμαρικά) γίνονται μόνο με πατάτες, αλεύρι, αυγό και αλάτι.
Υλικά:
9 πατάτες (βρασμένες ή ψημένες )
3 μεγάλα αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι τυρί
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τυρί
1 κουταλιά της σούπας ξηρό άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
Βράζουμε ή ψήνουμε τις πατάτες τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο για περίπου μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν .
Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα να βράζει για να μαγειρέψουμε τα νιοκι
Ανακατέψτε τα αυγά με αλάτι και τα βότανα.Τρίβουμε τις πατάτες και το τυρί πάνω στο τραπέζι. Ανακατεύουμε τα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι.
Ζυμώστε τη ζύμη μόνο για να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί.
Πάρτε ένα κομμάτι της ζύμης και κάντε το ρολό .Στη συνέχεια, κόβουμε σε φέτες και βάζουμε κάθε κομμάτι στο πιρούνι.
Μεταφέρουμε σε βραστό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και τη δάφνη στο νερό.
Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να επιπλέουν.
Προσθέστε το βούτυρο. Αυτά θα είναι ακόμα πιο νόστιμα με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Τηγανίζουμε σε λίγο βούτυρο γυρνώντας τα και από τις 2 πλευρές να ροδίσουν .
Απολαύστε τα!
recipe and photo via leascooking.
0 comments