Για την ζύμη :
• 3 φλιτζάνια αλεύρι
• 4 κουταλιές της σούπας γάλα
• 3 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
• 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Γέμιση :
• φέτες ζαμπόν
• τεμαχισμένο ή κομμένο σε φέτες τυρί
• 3 φλιτζάνια αλεύρι
• 4 κουταλιές της σούπας γάλα
• 3 1/2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
• 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Γέμιση :
• φέτες ζαμπόν
• τεμαχισμένο ή κομμένο σε φέτες τυρί
Για να κάνουμε τη ζύμη σε μηχανή ψωμιού
: Προσθέστε όλα τα συστατικά στην μηχανή
ψωμιού με τη σειρά που παρατίθενται .Ελέγξτε περίπου στα μισά για να δείτε αν
χρειάζεται να προσθέσετε λίγο επιπλέον νερό ή αλεύρι για να κάνετε μια μαλακή
ζύμη .
Για να κάνετε τη ζύμη με το χέρι : Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό . Ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη , και το γάλα . Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να τραβιέται μακριά από τις πλευρές του μπολ . Βάλτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά,. Προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι , εάν είναι απαραίτητο .
Για να κάνετε τα πακετάκια με ζαμπόν και τυρί Χωρίστε τη ζύμη σε 10-14 μπαλάκια . Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα ορθογώνιο . Βάλτε το ζαμπόν και το τυρί στο μισό του ορθογωνίου . Διπλώστε τη ζύμη και κολλήστε τις πλευρές να κλείσουν σφιχτά .
Ψήστε τα πακετάκια σε λαδωμένο ταψί
στους
180 βαθμούς για 15-18 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν ελαφρά .
180 βαθμούς για 15-18 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν ελαφρά .
Για να τα σταθεροποιήσετε : Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς . Τοποθετείστε τα σε αεροστεγείς σακούλες ZipTop και αν θέλετε τοποθετείστε στην κατάψυξη για 2-3 μήνες .
Για το σερβίρισμα: Αφαιρέστε τον επιθυμητό αριθμό πακετάκια -πίτσα από την κατάψυξη αφήστε να ζεσταθούν σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου δύο λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά ή τοποθετείστε σε ένα φύλλο λαδόκολλας σε φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά , ή μέχρι να ζεσταθούν καλά .
πηγή και φώτο από εδώ moneysavingmom.com
με ζαμπον και τυρί
ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
με τυρι
πιτσα πουλακια
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ
πιτσακια με τυρι και πιπερονι
0 comments