LIGHT Κοτόπουλο με Σπανάκι
Μερίδες: 8 • Μέγεθος μερίδας: 1 Γεμιστό στήθος •
Θερμίδες: 194.7 • Λιπαρά: 7 γρ • Πρωτεΐνες: 24,2 g
Μερίδες: 8 • Μέγεθος μερίδας: 1 Γεμιστό στήθος •
Θερμίδες: 194.7 • Λιπαρά: 7 γρ • Πρωτεΐνες: 24,2 g
• υδατανθράκων: 7.2 g • Φυτικές ίνες: 1,5 g
Συστατικά:
8 λεπτές φέτες στήθους κοτόπουλου 85 γρ το καθένα
1/2 φλιτζάνι ολικής αλέσεως ψίχα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
140 γρ κατεψυγμένο σπανάκι, στραγγισμένο από όλα τα υγρά
6 κ.σ τυρι ρικοτα ή ανθότυρο
170 γρ μοτσαρέλα (χρησιμοποίησα Polly-O)
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Pomodoro σάλτσα ή την αγαπημένη σας σάλτσα
αλάτι και πιπέρι
Συστατικά:
8 λεπτές φέτες στήθους κοτόπουλου 85 γρ το καθένα
1/2 φλιτζάνι ολικής αλέσεως ψίχα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
140 γρ κατεψυγμένο σπανάκι, στραγγισμένο από όλα τα υγρά
6 κ.σ τυρι ρικοτα ή ανθότυρο
170 γρ μοτσαρέλα (χρησιμοποίησα Polly-O)
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Pomodoro σάλτσα ή την αγαπημένη σας σάλτσα
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένετε στεγνώστε τις κοτολέτες, και αλατοπιπερώστε . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225° C .
Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί με ελαιόλαδο
Ανακατέψτε την φρυγανιά και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί σε ένα μπολ .
Ψιλοκόβουμε την μισή μοτσαρέλα και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, σπανάκι και το ανθότυρο.
Τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια επιφάνεια εργασίας βάζοντας 2 κουταλιές της σούπας μείγμα σπανάκι-τυρί σε κάθε κοτολέτα.
Πλένετε στεγνώστε τις κοτολέτες, και αλατοπιπερώστε . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225° C .
Αλείψτε ελαφρά ένα ταψί με ελαιόλαδο
Ανακατέψτε την φρυγανιά και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί σε ένα μπολ .
Ψιλοκόβουμε την μισή μοτσαρέλα και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, σπανάκι και το ανθότυρο.
Τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια επιφάνεια εργασίας βάζοντας 2 κουταλιές της σούπας μείγμα σπανάκι-τυρί σε κάθε κοτολέτα.
Βυθίστε το κοτόπουλο στο μίγμα των αυγών άμεσως μετά στην φρυγανιά και τοποθετήστε την πλευρά της ραφής προς τα κάτω σε ένα ταψί (δεν απαιτείται οδοντογλυφίδες). Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο. Όταν τελειώσετε, αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Ψήστε 25 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, βάλτε τη σάλτσα και στη συνέχεια το τυρί.
Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί περίπου 3 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα
στο πλάι και το τριμμένο τυρί.
Πηγή και φώτο από εδώ skinnytaste.com
0 comments