Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Μίνι muffins με φέτα και πιπεριά και κρέμα γάλακτος!


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά



Υλικά συνταγής
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
160 ml κρέμα γάλακτος light
125 γραμμ. βούτυρο  λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό
100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Θα χρησιμοποιήσουμε 30 μίνι θήκες για muffins. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος light, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

2. Κάνουμε μια λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά (αλεύρι κ.λπ.), προωθούμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε τα στερεά. Απαλά με κουτάλι διπλώνουμε το μείγμα. Δεν δουλεύουμε, ανακατεύουμε πολύ το μείγμα, ίσα να ενωθούν τα υλικά.

3. Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.





πηγή και φώτο από εδώ .argiro.gr

4 σχόλια :

  1. Εγω φτιαχνω μαφιν με σπανακι και Αρλα κρεμα γαλακτος λαιτ! Η πιο ολοκληρωμενη γευση σε ελαφρυ προιον! Τα καλα υλικα κανουν τη διαφορα στη μαγειρικη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε δικιο.Τα καλά υλικά δίνουν θεσπέσια γεύση και οπτικό αποτέλεσμα! Σε ευχαριστούμε θερμά για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα σας! Γνωριζουμε η μια δοση, ποσα μαφινς βγαζει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αν και αργοπορημενα η δοση αυτη κανει περιπου 15-18 mini maffins...καλή επιτυχια

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!