Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Τυροπιτάκια φούρνου κόλαση!


 Υλικά

900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη



Γέμιση
800 γρ. τυρί
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
λίγο πιπέρι



Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.


Για τη γέμιση:
Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τo πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε. Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση  μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα. Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.


Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. 


Διατηρούνται αρκετές ήμερες.
Καλή Επιτυχία!



πηγή και φώτο από εδώ faevradu.

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Γρήγορη και νόστιμη σάλτσα τυριών !


 Συνοδευει άνετα κρέας , πατάτες, γινεται σνακ με κριτσίνια και όχι μόνο!

Υλικά

350 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
150 γρ διάφορα τυριά οπως gouda,edam
50 γρ βούτυρο
Αλάτι για γεύση

Οδηγίες

Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά   το βούτυρο  να λιώσει.


 Προσθέτουμε  το αλεύρι και αφήνουμε να ζεσταθεί για περίπου ένα λεπτό. 


Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και, ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε να πάρει μια βράση.


Προσθέτουμε και  το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι το τυρί να λιώσει 

 Αν το τυρί είναι πολύ αλμυρό, δοκιμάζουμε πριν βάλουμε και άλλο αλάτι .


πηγή και φώτο από εδώ pojrem.ru

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Το πιο εύκολο Quiche Lorraine-Κισ Λορέν!


 Υλικά
Για την ζύμη


250 γρ.αλεύρι
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. λάδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι

Για την γέμιση
250 γρ.μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ.τυρί edam
2 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος



 Οδηγίες
Ζυμώνεται την ζύμη με το αλεύρι,το γιαούρτι και το λάδι. Αφήνετε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείται σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm.


Από πάνω τοποθετείται το μπέικον και στο τέλος το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνετε πάνω από το τυρί. Το ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.


πηγή από εδώ mirodieskainostimies.


Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Τσουρέκι στον αρτοπαρασκευαστή!


Tα πιο εύκολα και ξεκούραστα τσουρέκια που φτιάξατε ποτέ.  Αρωματικά, αφράτα, με ίνες και τόσο φρέσκα ακόμη και δέκα μέρες μετά. Ο αρτοπαρασκευαστής κάνει όλη τη δουλειά κι εσείς μόνο τα πλάθετε.

Υλικά

125 γρ.βούτυρο φρέσκο
1 ποτήρι γάλα (200 ml)
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ.μαστίχα
1 κ.γλ. μαχλέπι
1/2 κ. γλ. κακουλέ (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
625 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο να λιώσει και το ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή. Προσθέτουμε τη μαστίχα που την έχουμε κοπανίσει στο γουδί ή στο μούλτι με λίγη από τη ζάχαρη. Και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι, μαγιά, αυγά, μαχλέπι. (Με τη σειρά που αναγράφονται για να μην έρθει το αλάτι απευθείας σε επαφή με τη μαγιά)

Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμωμα και φούσκωμα.  Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα.
Όταν τελειώσει αφήνουμε τη ζυμή για μισή ώρα μέσα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή για να συνεχίσει να φουσκώνει.

Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε τα τσουρέκια μας στο σχήμα που επιθυμούμε. 

Αν θέλουμε γεμίζουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες για να μη χυθεί στο ψήσιμο.  Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος 1 ώρα ακόμη. 

Συνήθως προθερμαίνω το φούρνο στους 50 βαθμούς βάζω μέσα ένα φλιτζάνι με νερό και τις λαμαρίνες με τα τσουρέκια στο φούρνο. Φουσκώνουν μια χαρά και δεν ταλαιπωρούνται ενώ το φλιτζάνι με το νερό κρατά μια υγρασία που δε τα αφήνει να  ξεραθούν.

Όταν φουσκώσουν, τα αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ, ή μαυροκούκι ή σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου 30
με 40 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν καλά.

Αν δεν καταναλωθούν άμεσα τα κλείνουμε σε σακούλα για να μην ξεραθούν. Διατηρούνται δοκιμασμένα το λιγότερο έως δέκα ημέρες εξακολουθώντας να είναι το ίδιο αφράτα σαν την πρώτη μέρα.

Με τη δόση αυτή βγαίνουν τρία μεγάλα τσουρέκια ή ένα μεγάλο και 5 μικρά (ατομικά).

Το βούτυρο απαραιτήτως να είναι λιωμένο. Αν το βάλετε χωρίς να είναι λιωμένο ακόμη κι αν είναι soft και το προσθέσετε σε κομματάκια δε θα έχετε καλό αποτέλεσμα.

πηγή και φώτο από εδώ delicieuses.forumotion.net




Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Γεμιστές μελιτζάνες στο φούρνο με μπεικον και λαχανικά !


 Υλικά

Μελιτζάνα - 6 τεμ.
Ντομάτες - 2 τεμ.
Καπνιστό μπεικον - 200 γρ
Καρότα - 1 τεμ.
Κρεμμύδια - 1 τεμ.
Σκόρδο - 2 σκελιδες
Σκληρό τυρί - 250 γρ
Μαύρο πιπέρι
Μαϊντανός
Αλάτι
λάδι - 3 κουταλιές της σούπας

 
Οδηγίες


Τρίβουμε τα καρότα σε μέσο τρίφτη.


 Το κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους.

 Τις ντομάτες τις κόβουμε σε κύβους επίσης.


Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, προσθέτουμε τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Κόβουμε το μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους.


Πλένουμε την   μελτζάνα, κόβουμε στη μέση, χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τον καρπό.


 Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ψητά λαχανικά με τον πολτό της μελιτζάνας τον  ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπέικον. Για να δοκιμάσετε, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο πολτοποιημένο. 



Γεμίστε τις μελιτζάνες με την παραπάνω γέμιση  πασπαλίζουμε με τυρί και ψήστε  το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 30-40  λεπτά.
Καλή σας όρεξη!  


 πηγή και φώτο από εδώ pojrem.ru

Ορεκτικό...Πασχαλίτσα!



Υλικά

60 γρ τυρί κρέμα, μαλακό
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κ.γ πάστα έλιας
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​μαϊντανό
36 μπισκότα για καναπέ
18 ντοματίνια, στα τέσσερα
18 μεγάλες ώριμες ελιές χωρίς κουκούτσι
φρέσκα κρεμμυδάκια

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λείο. Βάλτε  1 κουταλιά της σούπας σε ένα μικρό μπολ καιανακατέψτε με την πάστα έλιας. Τοποθετήστε το μείγμα σε μια πλαστική σακούλα .
Προσθέστε   το σκόρδο το αλάτι και το μαϊντανό στο  υπόλοιπο μίγμα τυριού κρέμα. Απλώστε πάνω από τα  καναπεδάκια . Βάλτε  δύο κομμάτια  ντομάτας για το καθέ ένα  μπισκότο για τα φτερά πασχαλίτσα.
Για τα κεφάλια, βάλτε μισή ελιά. Τοποθετήστε το μισό σε κάθε κράκερ. Τοποθετήστε δύο κρεμμυδάκια  στις ελιές για κεραίες. Χρησιμοποιήστε την πάστα ελιάς μείγμα τυρί κρέμα  πάνω στα φτερά.


πηγή και φώτο από εδώ .tasteofhome.