Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Δημιουργήστε με τα παιδιά σας!


Για τα παιδιά, είναι ο τέλειος συνδυασμός - χειροτεχνίας διασκέδαση με μια μικρή έκπληξη να τρώνε ποπ κορν   όσο εργάζονται!

Υλικά

Χαρτόνι ή χαρτί κατασκευής
Λευκή  Κόλλα
Λευκό ποπ κορν
Κορδέλλα

Οδηγίες


Σχεδιάστε και κόψτε ένα αρνί το κεφάλι, το σώμα και τα πόδια έξω από χαρτόνι ή χαρτί κατασκευής. Κολλήστε το κεφάλι και τα πόδια στο σώμα.
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα από λευκή  κόλλα πάνω στο σώμα αρνί. Απλώστε λευκό ποπ κορν πάνω στο σώμα αρνί. Αφήστε να στεγνώσει.
Χρησιμοποιήστε την κορδέλα για να δημιουργήσετε μια κρεμάστρα και παπιγιόν για να διακοσμήσετε το αρνί.


πηγή και φώτο από εδώ .freefuneaster.



Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια!


Υλικά για 12 ψωμάκια

3 φλιτζάνια αλεύρι τύπου 550 πολυτελείας
1 κουταλια κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
40 γρ μαγιά
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό για το άλειμμα ρολά
σουσάμι και παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

ΟδηγίεςΑπο το προηγούμενο βράδυ :
Στην θρυμματισμένη  μαγιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα. Αφήστε το  περίπου 5 - 10 λεπτά, μέχρι να  αυξήσει τον όγκο του.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ .Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα, το νερό, το λάδι και την μαγιά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν, στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου πέντε λεπτά. Καλύψτε το μπολ με τη ζύμη με ένα πανί και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά σε ζεστό μέρος .. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ  πασαλείψτε το με λίγο λάδι. Μεταφερετε την ζύμη στο μπολ με το λάδι και βάλτε στο ψυγείο για όλη την νύχτα.


Πρωί:
Τοποθετείστε  τη φουσκωμένη ζύμη στον πάγκο .. Χωρίστε σε 12 κομμάτια . Ακολουθέιστε τσ βήμστσ της φώτο γισ νσ κ΄σνετε τσ ψωμάκια .Βάλτε  στο έτοιμο φύλλο ψησίματοςσε απόσταση περίπου 4 cm, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήστε το για 20 λεπτά για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Όταν τα ψωμάκια φουσκώσουν αλείψτε τα με αυγό .Πασπαλίζουμε με σπόρους παπαρούνας και  σουσάμι .
Ψήστε τα για 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς (ή ψήστε  για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς στην κάτω σχάρα )
Βγάλτε  από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν .

πηγή απο εδώ margarytka.blogspot..




Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Σπιτικά ψωμάκια!


Υλικά
2/3 φλιτζάνι (75 γραμμάρια) γάλα σε σκόνη
2 1/4 φλυτζάνια (500 ml) χλιαρό νερό
1/3 φλιτζάνι (75 γραμμάρια) λιωμένο βούτυρο
50 γρ νωπή μαγιά
1/4 φλιτζανιού (50 γρ) κανονική ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 αυγό
4 3/4 - 5 2/3 φλυτζάνια (600 700 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λιωμένο βούτυρο, για το άλλειμμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.

 

Ανακατέψτε το γάλα σε σκόνη με  χλιαρό νερό. Προσθέστε το βούτυρο και να ζεσταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα είναι ζεστό δάχτυλο.


Διαλύστε τη μαγιά στο μείγμα του γάλακτος και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά μαζί.


Καλύψτε το  μπολ με πανί και βάλτε τη ζύμη να φουσκώσει. Έίναι έτοιμη όταν η ζύμη διπλασιαστεί.


Τοποθετείστε την  ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια .

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Κόβουμε τα φύλλα ζύμης σε μακρόστεννα κομμάτια . Αλείφουμε με βούτυρο.


Τεντώστε τη ζύμη ελαφρώς. τύλιξτε την ζύμη σε ρολίνια.

Απλώστε τα ρολά  σε λαδόκολλα  ή σε ένα λαδωμένο ταψί. Καλύψτε με ένα πανί και αφήστε να φουσκώσουν.
 
Ψήστε για 15-20 λεπτά. Αλείφετε τα ψωμάκια με καυτό βούτυρο αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο, ώστε να πάρουν ωραία γυαλάδα.

πηγή και φώτο από εδώ passionforbaking.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Πίτα πατάτας, μπέικον και τυρί!


 Υλικά
500 γρ. σφολιάτας
1 κιλό. πατάτες
200 γρ. μπέικον
300 γρ. από ημίσκληρο τυρί ένταμ τύπου 
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι λάδι


 Οδηγίες
Κόβουμε τις πατάτες  σε κύβους, περίπου 1 cm.  τηγανίζουμε για λίγα λεπτά  και προσθέτουμε  αλάτι και πιπέρι .

 Κόβουμε  το μπέικον σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε με τις πατάτες. 

 
Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους βάζουμε την σφολιάτα  . Τοποθετούμε τις πατάτες και το  μπέικον και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

 
Ειδικότερα, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και περιχύνουμε το τυρί. Αφήσει λίγο για να καλύψουμε το πάνω   φύλλο σφολιάτας. 
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

πηγή και φώτο από εδώ .maminajela.com