Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Η τυρόπιτα της τεμπέλας.......


Υλικά

250 γρ. γάλα φρέσκο
3 αβγά
2 φλιτζάνια φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μερικά κυβάκια βούτυρο αγελάδος για την επιφάνεια
Ελάχιστο αλάτι-μπόλικο πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα φαρδύ ταψί - το μυστικό της νοστιμιάς είναι η πίτα να βγει λεπτή σαν πίτσα - και ρίχνουμε το χυλό.

Σκορπάμε ομοιόμορφα από πάνω τη φέτα και τα κυβάκια βουτύρου.

Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tips

Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε και κίτρινα τυριά τριμμένα-μια ευκαιρία να καθαρίσουμε το ψυγείο από τα μικρά, ξεραμένα κομμάτια που έχουν περισσέψει.

Μπορούμε να την αρωματίσουμε με λίγη ρίγανη ή φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή με σποράκια γλυκάνισου.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!