Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Τυροπιτάκια με 3 υλικά !


 Η ευκολότερη και πιο γρήγορη ζύμη με τυρί κρέμα για να φτιαξουμε οτι σνακ θελουμε.
Για το κολατσιο των μικρων,για τον μπουφε,τα γενεθλια.
Δοκιμαστε την!!!

Υλικά για την ζύμη(30 τεμ.)
250 γρ.βιταμ soft (μαλακο)
200 γρ.τυρι κρεμα
500 γρ.αλευρι που φουσκωνει μονο του
2 κ.γλυκου αλατι

 Υλικά για την γέμιση
100 γρ.γκουντα τριμμενο
100 γρ.κιτρινο τυρι καπνιστο τριμμενο
100 γρ.φετα τριμμενη
1 αβγο χτυπημενο
Φρεσκοτριμμενο μπολικο πιπερι
1-2 πρεζες μοσχοκαρυδο τριμμενο
Λιγο γαλα για επαλειψη
Σουσαμι για πασπαλισμα

 Οδηγίες
Βαζουμε στον καδο του μιξερ ολα τα υλικα για την ζυμη,βαζουμε και το εξαρτημα του μιξερ τον γαντζο,και ξεκιναμε το χτυπημα στην αρχη σε χαμηλη ταχυτητα να μην πεταχτει το αλευρι και κατοπιν αυξανουμε την ταχυτητα.


 Στο λεπτο η ζυμη μας ειναι ετοιμη,απαλη και βελουδινη.

  
Την τυλιγουμε σε σελοφαν και την αφηνουμε στο ψυγειο για 1/2 ωριτσα.

Ετοιμαζουμε την γεμιση.Ολα τα τριμμενα τυρια σε μπολ,το χτυπημενο αυγο,τα μυρωδικα και ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν μεταξυ τους.

  
Αφαιρουμε την ζυμη απο το ψυγειο,παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας,την πλαθουμε μπαλιτσα,την πατικωνουμε στον παγκο μας με το χερι.


Βάζουμε λίγη γέμιση διπλώνουμε και με πηρουνακι πιεζουμε και κλεινουμε την γεμιση.
Μπορουμε να δημιουργησουμε διαφορα σχεδιακια να ποικιλουν στις πιατελες μας.


 Τα τοποθετουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας,τα αλειφουμε με την βοηθεια πινελου με γαλα,πασπαλιζουμε με σουσαμακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 170-180 βαθμους για 25-30 λεπτα αναλογα το φουρνο μας μεχρι να παρουν ενα
χρυσοκιτρινο χρωμα.


 Τα αφαιρουμε απο το φουρνο και τα απολαμβανουμε ζεστα ακομα 
και κρυα ειναι φανταστικα.



 πηγή και φώτο από εδώ nostimessyntagesthsgwgws.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!