Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Όλα 200! Το αλμυρό κέικ που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο!


 Τι χρειαζόμαστε:
 

    200 γρ. αλεύρι φαρίνα
    200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
    200 γρ. γιαούρτι
    4 αυγά
    κομματακια φετας
    Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)


Οδηγίες

 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να "αφρατέψει" και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
 Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.

Μπορειτε να τα κανετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα εκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!!!


πηγή και φώτο από εδώ daddy-cool.


4 σχόλια :

  1. Μου ακούγεται πολύ νόστιμο και το βλέπω και εύκολο. Θα το κάνω και θα σας πω τα νεώτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε ευχαριστούμε θερμά για το σχόλιο...καλή επιτυχια και περιμενουμε τα νέα σχόλια σου!

      Διαγραφή
  2. το βαζουμε στη κλασικη φορμα του κεικ τη στρογγυλη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα και χρονια πολλα! Μπορειτε ειτε στην κλασική φορμα του κεικ ειτε σε πυρεξ, Η επιλογή κατά προτίμηση!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!