Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε σχέδια ζύμης τριαντάφυλλα!

 
 Υλικά
4 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας.στιγμιαία μαγιά
2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1αυγ0 + 1 για επάλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
Νερό όσο πάρει

 
Οδηγίες για  την παρασκευή της ζύμης.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί τα ακόλουθα συστατικά: 4 φλιτζάνια αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού. ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές της σούπας. γάλα σε σκόνη, 1 κουταλιά της σούπας. μαγιά, 4 κουταλιές της σούπας. λάδι και 1 αυγό, ζυμώνουμε σε μία μαλακή ζύμη με ελαφρώς ζεστό νερό, και αφήνουμε  να φουσκώσει για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-16 τμήματα καισχηματίζουμε  μπάλες. 
Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση των Ρόδων.

Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε στρογγυλό φυλλαράκι.

Αλείψτε λίγο βούτυρο για τον κύκλο της ζύμης. 

Κάντε 4 διαγώνιες σχισμές, αφήνοντας το κέντρο ανέπαφο.

Προσθέστε γέμιση σας στο κέντρο.

Πάρτε ένα από τα τμήματα και καλύπτει την πλευρά της γέμισης με αυτό.

Πάρτε το τμήμα της απέναντι πλευράς και καλύψτε  την άλλη πλευρά της γέμισης με αυτό.

 Επαναλάβετε με τις δύο τελευταίες πλευρές. 
Πιάστε τη ζύμη από την τελευταιά  πλευρά της για να σφραγίσει. 
Επαναλάβετε έως ότου όλα τα ρολά είναι έτοιμα.

Τοποθετήστε τα έτοιμα ρολά σε ένα βουτυρωμένο δίσκο 
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 C. 

Βουρτσίστε κάθε τριαντάφυλλο απαλά με κρόκο αυγού ανακατεμένο  με ένα κουταλάκι του γλυκού του γάλα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν  και ρολά είναι έτοιμα.Βγαζοντάς από τον φούρνο  τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Κρατήστε τους καλυμμένα  μέχρι ν ασερβίρετε , ώστε να παραμείνουν μαλακά.

πηγή και φώτο από εδώ .fauziaskitchenfun.


Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε την σαλάτα μας βαρκούλα!


 Αυτές οι βάρκες  είναι όμορφες, εύκολες, διασκεδαστικές και θρεπτικές. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συμμετάσχουν τα παιδιά σας στην κουζίνα

Τι θα χρειαστείτε:


3-4 κόκκινες, κίτρινες και πράσινες πιπεριές
6-8 μεσαίου μεγέθους ντομάτες
1 αγγούρι
1 κολοκύθι
οδοντογλυφίδες 
πατάτα η τυρί για τα κατάρτια
σαλάτες της αρεσκείας σας

 πηγή και φώτο από εδώ wonderfuldiy.



Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε Σφολιατένια τριαντάφυλλα !


 Αυτά τα δημοφιλή Σφολιατένια  τριαντάφυλλα είναι τόσο εύκολα να τα κάνετε και τόσο νόστιμα που δεν θα θελήσετε ποτέ ξανά να αγοράσετε έτοιμα.

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
100-150 γρ σαλάμι ή  γαλοπούλα   κομμένο σε φέτες
1 κρόκο αυγού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Απλώνουμε  τη ζύμη σφολιάτας και κόβουμε φέτες.
2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και χωρίζουμε την  κάθε φέτα στο μισό για να σχηματίσουμε ημι κύκλια
3. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά για να σχηματίσουν τα τριαντάφυλλα μας και δέστε τις άκρες καλά.
4. Αλείφουμε με κρόκο αυγού . Μπορείτε να προσθέσετε βότανα ή τριμμένο τυρί από πάνω για να διαφοροποιηθούνλίγο σε γεύση 
5. Ψήστε το στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 ° (πάνω  σε ένα βουτυρωμένο ή καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ταψί.)

πηγή και φώτο συνταγής evatoneva.



Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε τουρτα ψωμιού με καπνιστό σολομό !


Τούρτα ψωμιού με καπνιστό σολομό και  κρέμα τυριού! Ιδανική συνταγή για παιδικό παρτυ γενεθλίων ή για ονομαστική εορτή!

Υλικά

Ενα καρβέλι ψωμί 
1 βαζάκι μαγιονέζα 
3 πακέτα τυρί κρέμα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι φρέσκα κρεμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο 
6 αυγά τριμμένα
100-200 γρ καπνιστό σολομό
αγγουράκια 

Οδηγίες:

Κόψτε ένα καρβέλι ψωμί σε 6 στρώματα-φέτες.
Ανακατέψτε το  τυρί κρέμα τη μαγιονέζα και την κρέμα γάλακτος.
Κρατάμε ένα μέρος για την επικάλυψη της τούρτας και μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μέρη.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά(4 τεμ)  και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το πρώτο μέρος και ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό και άνηθο για το δεύτερο.
Απλώστε το πρώτο μέρος στην  βάση και τοποθετείστε  ένα δεύτερο στρώμα πάνω σε αυτό. Στο δεύτερο στρώμα εξάπλωστε το δεύτερο μείγμα.
Επαναλάβετε τα βήματα για όλα τα έξι στρώματα του ψωμιού.
Καλύψτε όλες τις πλευρές με την κρέμα. Διακοσμήστε το κέικ με φέτες αγγουριού, καπνιστό σολομό και (2 τεμ ) βραστά αυγά κομμένα σε φέτες. 

πηγή και φώτο από εδώ wonderfuldiy.


Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε τηγανίτες με μόλις 2 υλικά!


Ξέρατε ότι θα μπορούσατε να κάνετε τηγανίτες με μόλις δύο συστατικά;Ναι και όμως με μόλις 2 υλικά κάνετε υπέροχες τηγανίτες για μικρά αλλα και για....μεγάλα παιδιά!

Υλικά
 
3 μικρές ώριμες μπανάνες

3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα


Οδηγίες
 
Βήμα 1. Πολτοποιούμε τις μπανάνες  καλά.

Βήμα 2. Χτυπάμε τα αυγά σε μέχρι να ανακατευτούν καλά

Ανακατεύουμε τις μπανάνες με τα χτυπημένα αυγά .

Βήμα 3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή-μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 1/3 του φλιτζανιού από το κουρκούτι. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλλίδες σε όλη την επιφάνεια και αναποδογυρίστε . Μαγειρέψτε ένα επιπλέον 1-2 λεπτά και σερβίρετε.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ kidspot.




Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδέα για ορεκτικό!

 
Υλικά
 
αγγουράκια
ρεπανάνκια
1/2 πακέτο κρέμα τυριού
1 κ.γ χυμό λεμονιού
2 κ.σ δυόσμο
1/2 κ.γ αλάτι
1 αγγουράκι χωρίς τους σπόρους

 Οδηγίες
Χρησιμοποιείστε ένα  μαντολίνο για να ψιλοκόψτε τα ραπανάκια και ένα κόφτη μπισκότων λουλούδι
για να κάνετε ένα διασκεδαστικό σχήμα με το αγγούρι.  Σε ένα μπώλ ανακατέψτε τα τελευταία 5  υλικά μαζί . Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη διακοσμητικό μπισκότου ( δηλαδή ένα λουλούδι) για να κόψετε το αγγούρι σε σχήματα. Τοποθετείστε την  φέτα ραπανάκι από πάνω και  κατόπιν  με περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα τυριών.
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε! 

πηγή και φώτο από εδώ .madiganmade.com


 

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε γλειφιτζούρια με ψωμί του τοστ ,τυρι και ζαμπόν σε 5 λεπτά!


 Είναι γλειφιτζούρια αλμυρά! Με ζαμπόν και τυρί! Είναι ότι πρέπει για παιδικό πάρτυ! Είναι εντυπωσιακό , έξυπνο και πολύ γρήγορο!

Υλικά
ψωμί για τόστ χωρίς κόρα
φέτες τυρί
ζαμπόν
μαγιονέζα-προαιρετικά
Τυρί κρέμα-προαιρετικά
σουβλάκια-καλαμάκια
 
Οδηγίες
Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμιού σε ορθογώνιο.
Τοποθετήστε τις φέτες τυρί πάνω από το ψωμί.
Το ψωμί  να είναι ορθογώνιο, και η  φέτα
τυριού να είναι τετράγωνη.

Βάλτε  για 5 δευτερόλεπτα στο  φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως είναι ζεστό τοποθετείστε πάνω σε μεμβράνη  και τυλίξτε σαν καραμέλα.
Αφήστε στην άκρη για λίγο. Κόψτε κάθε ρολάκι σε 2 -3  κομμάτια .
 

Δημιουργήστε  μια κορδέλα από 4 κομμάτια-λωρίδες ζαμπόν. Στερεώστε την κορδέλα ζαμπόν με το σουβλάκι και από πάνω στερεώστε το ρολάκι του τοστ με το τυρι!

Καλή Επιτυχία! 

πηγή και φώτο από εδώ happy-note




Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τυροπιτένια ρολίνια ...διαφορετικά!


υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (200 ml)
μισό φλιτζάνι ξινόγαλα ή γιαούρτι αριαωμένο με νερό
Ελαφρώς λιγότερο από 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (150 ml)
1 1/2  κουταλίες ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
αλεύρι όσο πάρει

Για την γέμιση
τυρί
μαιντανός
Ελαιόλαδο

Για την επάλειψη
1 κρόκο αυγού

Οδηγίες
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα χλιαρό, την μαγιά και την ζάχαρη.
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Βάζούμε αλευρι σιγά-σιγά λίγο κάθε φορά και
συμπληρώνουμε το αλάτι ,το ξινόγαλα, και το ελαιόλαδο.Ρίχνουμε αλευρι και ζυμώνουμε!
Θέλουμε μια ζύμη ελαστική να μην κολλάει στα χέρια!

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι  σε ορθογώνιο φύλλο , τοποθετούμε την γέμιση .Κλείνουμε σε ρολό!  Κάνουμε το ιδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Βάζουμε τα ρολα μας για λίγο στο ψυγείο.

Βγάζουμε απο το ψυγειο κια σε ένα ταψί στρωμμένο  με λαδόκολλα βάζουμε τα ρολάκια μας
Με ένα κοφτερο μαχαιρι κανουμε χαρακιές σε κάθε ρολάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν.

Με τα ίδια υλικά ζύμης τυροπιτάκια σε άλλα σχήματα


 Τυροπιτάκια καρδιές και τυροπιτάκια λουλούδια!

πηγή και φώτο από εδώ disalce.com








Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε υπέροχη καπνιστή μελτζανοσαλάτα!


Υλικά
1.2 κιλό (περίπου 3) μελιτζάνες,
280 γρ  γιαουρτι
80ml (1/3 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 λεμόνι, το χυμό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στο grill και  ψήστε τις μελιτζάνες για 20 λεπτά ή μέχρι να
ψηθoύν  και να είναι  μαλακές στο κέντρο. Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε  για 20 λεπτά
ή μέχρι να έχουν κρυώσει καλά οι μελτζάνες. 
Ξεφλουδίστε τις μελτζάνες και αφαιρέστε το εσωτερικό μέρος  σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ
και αφήστε να  στραγγίσουν  για 20 λεπτά για να φύγουν όλα τα υγρά. 
Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ και κάντε πουρέ με ένα πιρούνι ή βάλτε στο multi.
Προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε  το αλάτι και το πιπέρι.Ανακατεύουμε και πάλι. Κάνει 3 φλιτζάνια.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ www.taste.com.

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε Μίνι Τάρτες Ντομάτας και Μοτσαρέλας


Σερβίρεται είτε ζεστό είτε κρύο! Είναι ορεκτικό σφολιάτας με ντομάτα και μοτσαρέλα!
Ιδανικά για πάρτυ-μπουφέ αλλά και για μεζεδάκι με μπυρίτσα!

Υλικά
1 πακέτο  ζύμη σφολιάτα, αποψυγμένη
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
αλάτι και μαύρο πιπέρι 
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
100 γρ φρέσκο ​​τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους 
2 Ρόμα ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς C. Ξεδιπλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας σε
μια πολύ, καθαρή επιφάνεια. Ανοίγουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο  Χρησιμοποιώντας ένα
κόφτη μπισκότων, κόψτε 9 κύκλους από ένα φύλλο της ζύμης. Επαναλάβετε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης. Θα πρέπει να έχετε 18 κύκλους  συνολικής ζύμης.

Τοποθετήστε τους κύκλους ζύμης σε 2 φύλλα ψησίματος. 

Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.
Ζεστάνετε  3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια είναι διαφανή και να γυαλίσουν.


Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι , 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι,
και το θυμάρι με το μείγμα κρεμμύδι στο τηγάνι. Ανακατέψτε και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα
10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.

 
Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε 
ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί παρμεζάνα σε κάθε κύκλο.
Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας μείγμα κρεμμυδιών σε κάθε κύκλο, πάνω από το τυρί παρμεζάνα.
Τοποθετήστε μία φέτα ντομάτας πάνω από το μείγμα κρεμμυδιών, στο κέντρο της κάθε τάρτας.
Αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε ένα κύβο τMozzarella στην κορυφή της κάθε ντομάτας.
Επαναλάβετε με όλες τις τάρτες.

Ψήστε για 15-20 λεπτά, περίπου μέχρι να ροδίσουν

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ life-in-the-lofthouse