Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Πως κάνουμε κερασόπιτα ή βυσσινόπιτα!

Είναι πίτα! Είναι γλυκιά πίτα με κεράσια και φύλλα κρούστας! Είναι άκρως καλοκαιρινή συνταγή!
Είναι ότι πρέπει για το απογευνματινό σας σνακ ή για το κυριακτικό πρωινό σας!



Βυσσινόπιτα ή κερασόπιτα με φύλλα κρούστας

Υλικά

12 λεπτά φύλλα κρούστας
4 κ.σ ζάχαρη

Για την γέμιση

600-700 γρ βύσσινα χωρίς κουκούτσι
2 σακουλάκια  βανιλίνη ζάχαρη
16 κ.σ  ζάχαρη
λάδι για το ταψί
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Οδηγίες

Πάρτε 3 φύλλα κρούστας, πασπαλίστε  το καθένα με το 1/3 κουταλιές σούπας ζάχαρη, και τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο.
Βάλτε από πάνω το 1/4 των κερασιών έτσι ώστε να καλύπτουν τα 2/3 της επιφάνειας ενός φύλλου
Ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 σακουλάκι  με ζάχαρη βανίλια και πασπαλίζουμε πάνω από τα κεράσια.
Τυλίξτε ι κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς.

Επαναλάβετε τα βήματα για τα υπόλοιπα υλικά  (3 φορές), και τοποθετήστε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί (να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα ταψί ι που έχει το μήκος του μήκους φύλλου κρούστας έτσι ώστε να μπορούν να χωρέσουν μια χαρά).Αλείψτε  με λάδι πριν το βάλετε στο φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C για 35-40 λεπτά Η πίτα πρέπει να πάρει καφέ όμορφα, όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Μετά από αυτό όταν  ψηθεί, βγάλτε από το φούρνο, αν θέλετε σκεπάστε  με υγρό πανί κουζίνας και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αν σας αρέσει το φύλλο σας τραγανά, μην το  καλύπτετε ,αν το θέλετε πιο μαλακό καλύψτε το .

Σερβίρουμετην πίτα μας  πασπαλισμένη  με ζάχαρη άχνη.


Σημείωση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να κάνετε  πίτα φύλλο με διάφορα φρούτα .
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα βύσσινα, αλλά, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε αφήσει  να στραγγίσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Αν κάνετε μια πίτα φύλλο με μήλο, τρίψτε τα με την  φλούδα τους και προσθέστε λίγο κανέλα και  μοσχοκάρυδο με τη ζάχαρη. Όταν κάνετε αυτή την πίτα με άλλα φρούτα, μπορεί να χρειάζεται να ρυθμίσετε την ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με το γούστο σας, καθώς τα βύσσινα ή τα κεράσια είναι λίγο  πιο ξινά

Πηγή και φώτο από εδώ κερασόπιτα τέλεια

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!