ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΤΑΠΟΔΙΑ....ΜΕ ΑΥΓΑ!!!



Κουκουβάγιες με αυγά
(Κάνει 2 δωδεκάδες)

Υλικά
12 μεγάλα αυγά, βραστά και κρύα
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πάπρικα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 κονσέρβα ολόκληρες  Μαύρες ελιές
3 καρότα baby
24 μικρά φύλλα σπανάκι


Βήμα 1: Ετοιμάστε τα αυγά κόψτε  τa στη μέση κατά μήκος και βάλτε τους κρόκους σε ένα μέτριο μπολ. Για τους κρόκους προσθέσετε τη μαγιονέζα, ξίδι, τη μουστάρδα και το αλάτι.Χτυπήστε  μέχρι να γίνει λείο.   Κρατήστε 2 κουταλιές της γέμισης για  να χρησιμοποιήσετε αργότερα στη συνταγή.  Τακτοποιήστε τα ασπράδια  σε ένα πιάτο και με μια κουτάλαβάλτε την γέμιση του κρόκου στο αυγό . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα Ziploc με την άκρη ψιλοκομμένη. Γαρνίρετε με την  πάπρικα, αν θέλετε.

 Βήμα 2: Προετοιμάστε τα φύλλα σπανάκι με την κοπή τους στο μισό με το ψαλίδι κουζίνας (48 μισά). Κόβουμε τις ελιές για να δαχτυλίδια για τα μάτια σε (48) κομμάτια . Χρησιμοποιήστε τα λεπτότερα άκρα για να κόψετε τις κόρες των ματιών  (48). Κόψτε τα καρότα στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια, κομμένα σε μικρά τρίγωνα για τα «ράμφος» (24). 

 Βήμα 3: Συναρμολόγηση. Τοποθετήστε πρώτα τα φτερά σπανάκι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μάτια δαχτυλίδι ελιάς. Στη συνέχεια, προσθέστε το ράμφος. Βάλτε το μίγμα των κρόκωννα  διατηρείται σε μια μικρή πλαστική σακούλα ή κορνέ.

Χταπόδια με αυγά
πηγή και φώτο από εδώ .rookno17.com

0 comments