Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΙΙΙΙΙΙ......

 Recipe By: Navid 
και από εδώ .1001recipe.com


ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΙΙΙΙΙΙ......

ΥΛΙΚΑ

3,5 φλιτζάνια αλεύρι  για Ψωμί
1 φλιτζάνι + 100 ml Νερό
2 κουταλάκι του γλυκού Ξηρή μαγιά
: 1.25 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
Σιρόπι  μελάσσας 1-2 κουταλιές της σούπας ( 2 κουταλιές της σούπας κάνει πιο σκούρα δαχτυλίδια )( προαιτερικά)  διαλυμένο σε  1/2 φλιτζάνι νερό
1-2 φλιτζάνια καβουρντισμένο σουσάμι

 
οδηγίες :
1. Αν χρησιμοποιείτε μηχανή ψωμιού , προσθέστε το αλεύρι , μαγιά , 1 φλιτζάνι +100 ml νερό και το αλάτι με τη σειρά που προτείνεται από το εγχειρίδιο μηχανή ψωμιού για να σχηματίσετε  τη ζύμη στη συνέχεια, προχωρήστε στο βήμα 6 . Διαφορετικά, ξεκινήστε από το βήμα 2 .
2 . Διαλύστε τη μαγιά σε 100 ml ζεστό νερό και αφήστε το να σταθεί για 3 λεπτά 
 

 3 . Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι .
4. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και 1 φλιτζάνι νερό στο κέντρο του αλευριού και ανακατεύουμε να γίνει μια  ζύμη .


5. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι η ζύμη γίνει λεία και ελαστική .


 6. Καλύψτε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1,5 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο .



  7. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και βάλτε την γροθιά σας προς τα κάτω. Ζυμώστε για 2 λεπτά .


                               Σ χηματίζουμε  μεγάλα ρολά  και κόβουμε την ζύμη σε 18 κομμάτια


   
9. Πάρτε δύο ρολά και σχηματίστε  ένα συνεστραμμένο σχοινί , όπως φαίνεται στην εικόνα.


10 . Στη συνέχεια, κλείστε σε κύκλο και πιέζοντας  σφραγίστε  τα δυο  άκρα  μαζί.


11. Διαλύουμε τη μελάσα σε 1/2 φλιτζάνι νερό ( αντί για νερό , μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ασπράδι ) . Βουτήξτε κάθε δαχτυλίδι στο νερό -μελάσα πρώτα , στη συνέχεια, στο σουσάμι .

 12 . Τα ψήνουμε στους  225 C  βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

φώτο από εδώ arifetarifgerek


2 σχόλια :

  1. Φαίνονται πεντανόστιμα σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!