Υλικά
3,5 φλιτζάνια αλεύρι για Ψωμί
1 φλιτζάνι + 100 ml Νερό
2 κουταλάκι του γλυκού Ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
Σιρόπι μελάσας 1-2 κουταλιές της σούπας ( προαιρετικά) διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό
1-2 φλιτζάνια καβουρντισμένο σουσάμι
1 φλιτζάνι + 100 ml Νερό
2 κουταλάκι του γλυκού Ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
Σιρόπι μελάσας 1-2 κουταλιές της σούπας ( προαιρετικά) διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό
1-2 φλιτζάνια καβουρντισμένο σουσάμι
οδηγίες :
1. Αν χρησιμοποιείτε μηχανή ψωμιού , προσθέστε το αλεύρι , μαγιά , 1 φλιτζάνι +100 ml νερό και το αλάτι με τη σειρά που προτείνεται από το εγχειρίδιο μηχανή ψωμιού για να σχηματίσετε τη ζύμη στη συνέχεια, προχωρήστε στο βήμα 6 . Διαφορετικά, ξεκινήστε από το βήμα 2 .
2 . Διαλύστε τη μαγιά σε 100 ml ζεστό νερό και αφήστε το να σταθεί για 3 λεπτά
3 . Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι .
4. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και 1 φλιτζάνι νερό στο κέντρο του αλευριού
και ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη .
5. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι η ζύμη γίνει λεία και ελαστική .
6. Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1,5 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί
σε όγκο.
7. Όταν φουσκώσει βάλτε σε αλευρωμένο πάγκο και ξαναζυμώστε για 2 λεπτά .
Σχηματίζουμε μεγάλα ρολά και κόβουμε την ζύμη σε 18 κομμάτια
9. Πάρτε δύο ρολά και σχηματίστε ένα κορδόνι , όπως φαίνεται στην εικόνα.
10 . Στη συνέχεια σφραγίστε
τα δυο άκρα μαζί.
11. Διαλύουμε τη μελάσα σε 1/2 φλιτζάνι νερό ( αντί για νερό , μπορείτε επίσης
να χρησιμοποιήσετε το ασπράδι ) . Βουτήξτε κάθε κουλούρι στο νερό -μελάσα πρώτα
, στη συνέχεια, στο σουσάμι .
12 . Τα ψήνουμε στους 225 C βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25
λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments