Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ !!!


Υλικά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φάκελος ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκια του γλυκού)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
Ελαιόλαδο
300 γρ τυρί κίτρινο ή κασέρι
*½ φλιτζάνι βούτυρο σκόρδου *

Tips : το σκορδοβούτυρο είτε το αγοράζουμε έτοιμο (lidl) είτε το φτιάχνουμε εμείς!

 Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το νερό, το μέλι και την μαγιά μαζί. Αφήστε για 5 λεπτά. 

 Μόλις η μαγιά ενεργοποιηθεί  προσθέστε το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο με ένα κουτάλι. Εάν χρησιμοποιείτε μίξερ, φροντίστε να μην αυξήσετε την ταχύτητά από το 1 ή 2 .Μόλις ζύμη αρχίσει να τραβιέται  μακριά από τις πλευρές  και το μπολ φαίνεται να είναι αρκετά καθαρό, σταματήστε να ζυμώνετε αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά

   Αφήστε το μηχάνημα  να ζυμώσει τη ζύμη. Μετά από 5 λεπτά, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και κολλώδες, αλλά όταν την ακουμπάτε δεν πρέπει να αφήσει κανένα  κομμάτι ζύμης στα δάχτυλά σας.


 Αλείψτε με λάδι το μπολ και η ζύμη. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.


 Πατήστε κάτω τη ζύμη και κόβουμε σε δύο ίσα μέρη. Δώστε σχήμα σε δύο μεγάλες μπαγκέτες πάνω σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με φύλλο λαδόκολλας.

    
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και  αφήστε να αυξηθεί 30 λεπτά. 


 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και  κρατήστε την ζύμη σε χώρο κοντά στο φούρνο, όπου αυτό είναι ωραίο και ζεστό. Μόλις φούρνος προθερμανθεί  αφαιρέστε το πλαστικό περικάλυμμα, από την ζύμη χαμηλώστε το φούρνο στους 175 C  βάλτε το ψωμί στο φούρνο και ψήνουμε  για 20 λεπτά.


  
Εν τω μεταξύ,  κόψτε το τυρί σε λεπτές φέτες και να λιώστε το βούτυρο.

  
Βγάλτε τα καρβέλια ψωμιά από το φούρνο μετά από 20 λεπτά και αλείψτε τα  με το λιωμένο βούτυρο σκόρδου. Ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι το ψωμί αρχίζει να ροδίζει . Αφαιρέστε από το φούρνο και  αφήστε κρυώσουν για 15 λεπτά.



 Κόψτε σε φέτες του αλλά όχι μέχρι κάτω .

  
Βουρτσίστε το βούτυρο σκόρδου ανάμεσα σε κάθε φέτα και γεμίστε το με μια φέτα τυρί.


 Ψήνουμε άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει εντελώς.


 Σερβίρετε αμέσως.
 

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .laurenslatest.com


\
πηγή από εδώ .alifeofgeekery.co.uk 

ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά

250γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φρέσκο
​​κρεμμύδι ή ριγανη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 σκελίδες σκόρδο ή πούδρα σκόρδου (πωλείτε στο
lidl)
Αλάτι
πιπέρι

  Οδηγίες
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά Αλατοπιπερώνετε.
Τώρα τυλίξτε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ρολό ή  με ένα κουτάλι τοποθετείστε σε φαρμάκια για σοκολατάκια και παγώστε .
Αυτό θα κρατήσει σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για δύο εβδομάδες ή μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε πάντα κάποια στο χέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!