Σκορδόψωμο με τυριά !

skordopsomo

Υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φάκελος ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκια του γλυκού)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
Ελαιόλαδο
300 γρ τυρί κίτρινο ή κασέρι
*½ φλιτζάνι βούτυρο σκόρδου *

Tips : το σκορδοβούτυρο είτε το αγοράζουμε έτοιμο (lidl) είτε το φτιάχνουμε εμείς!

skordopsomo2
skordopsomo3
 Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το νερό, το μέλι και την μαγιά μαζί. Αφήστε για 5 λεπτά. 


skordopsomo4

 Μόλις η μαγιά ενεργοποιηθεί  προσθέστε το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο με ένα κουτάλι. Εάν χρησιμοποιείτε μίξερ, φροντίστε να μην αυξήσετε την ταχύτητά από το 1 ή 2 .Μόλις ζύμη αρχίσει να τραβιέται  μακριά από τις πλευρές  και το μπολ φαίνεται να είναι αρκετά καθαρό, σταματήστε να ζυμώνετε αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά

skordopsomo5 
Αφήστε το μηχάνημα  να ζυμώσει τη ζύμη. Μετά από 5 λεπτά, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και κολλώδες, αλλά όταν την ακουμπάτε δεν πρέπει να αφήσει κανένα  κομμάτι ζύμης στα δάχτυλά σας.

skordopsomo6 skordopsomo7

 Αλείψτε με λάδι το μπολ και η ζύμη. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

 Πατήστε κάτω τη ζύμη και κόβουμε σε δύο ίσα μέρη. Δώστε σχήμα σε δύο μεγάλες μπαγκέτες πάνω σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με φύλλο λαδόκολλας.

skordopsomo8 skordopsomo9
    
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και  αφήστε να αυξηθεί 30 λεπτά.

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και  κρατήστε την ζύμη σε χώρο κοντά στο φούρνο, όπου αυτό είναι ωραίο και ζεστό. Μόλις 0 φούρνος προθερμανθεί  αφαιρέστε το πλαστικό περικάλυμμα, από την ζύμη χαμηλώστε το φούρνο στους 175 C  βάλτε το ψωμί στο φούρνο και ψήνουμε  για 20 λεπτά.

skordopsomo10


skordopsomo10
  
Εν τω μεταξύ,  κόψτε το τυρί σε λεπτές φέτες και να λιώστε το βούτυρο.

skordopsomo11

skordopsomo12
  
Βγάλτε τα καρβέλια ψωμιά από το φούρνο μετά από 20 λεπτά και αλείψτε τα  με το λιωμένο βούτυρο σκόρδου. Ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι το ψωμί αρχίζει να ροδίζει . Αφαιρέστε από το φούρνο και  αφήστε κρυώσουν για 15 λεπτά.

skordopsomo13 skordopsomo14

 Κόψτε σε φέτες του αλλά όχι μέχρι κάτω .

skordopsomo15
  
Βουρτσίστε το βούτυρο σκόρδου ανάμεσα σε κάθε φέτα και γεμίστε το με μια φέτα τυρί.

skordopsomo16

 Ψήνουμε άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει εντελώς.

skordopsomo17

 Σερβίρετε αμέσως.
 
skordopsomo18

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .laurenslatest.com

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments