Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ME OREO KAI ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ!!!


Την συνταγή και την φωτογραφία της συνταγής τα πήραμε απο το site ΑΝΤ1 WEB TV / oreo cooking που παρουσιάστηκε χτές στις 28/04

  


ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ME OREO  KAI ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

 ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ!


Για την ζύμη

700 γρ αλεύρι για τσουρέκια

40 γρ φρέσκια μαγιά η 2 φακελάκια ξηρή

200 γρ γάλα

120 γρ βούτυρο λιωμένο

180 γρ ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο


Για την γέμιση

2 κ.σ βούτυρο λιωμένο

150 γρ σοκολάτα γάλακτος

1 συσκευασία μπισκότα oreo τριμμένα

1 πρέζα κανέλλα (προαιρετικά)


Οδηγίες

Βάζουμε το βούτυρο στην φωτιά να ζεσταθεί τοποθετώντας και την ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη σβήνουμε από την φωτιά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μείγμα βούτυρο-γάλα και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το αλεύρι στο μίξερ ρίχνουμε την ξηρή μαγιά και το μαχλέπι και ανακατεύουμε με τον γάντζο. Βάζουμε και το βούτυρο –γάλα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί στο μίξερ. Αν δεν έχουμε μίξερ ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ζυμώνοντας με το χέρι..
Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω από τον γάντζο είναι έτοιμη. Βγάζουμε από το μίξερ και ζυμώνουμε ελαφρά πάνω στον πάγκο χωρίς προσθήκη αλευριού η κάτι ανάλογο. Η ζύμη μας θα είναι αφράτη μαλακή και θα κολλάει λίγο.

Τοποθετούμε την ζύμη μας σε λαδωμένο μπολ κλείνοντας πολύ καλά με μεμβράνη χωρίς να παίρνει αέρα  αφήνοντας σε ζεστό μέρος να τριπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη βγάζουμε από το μπολ ζυμώνουμε ελαφρά και την  χωρίζουμε  σε 3 ισα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο με έναν χοντρό πλάστη η με ένα μπουκάλι.  Λιώνουμε το βούτυρο για την γέμιση και αλείφουμε το φύλλο μας. Ρίχνουμε σε όλο το μήκος του λίγο τριμμένο μπισκότο OREO και σοκολάτα γάλακτος και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα ρολό η ένα μακρύ φυτίλι.
Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα 2 κομμάτια της ζύμης. Όταν έχουμε γεμίσει και τα 3 κομμάτια πλέκουμε τα φυτίλια σε κοτσίδα . Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσει. ξανά για 2 φορά.

Τα τσουρέκια που έχουν γέμιση απλώνουν και δεν φουσκώνουν πολύ. .Αν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό-γάλα και ψήνουμε με για 40-45 περίπου στους 180 μέχρι να πάρουν ροδαλό χρώμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!