Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

ΜΟΤΣΑΡΕΛΛΑ-ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΕΚΔΟΣΗ !!


ΜΟΤΣΑΡΕΛΛΑ – ΜΠΑΛΑΚΙΑ

Υλικά
3-4  φλιτζάνια σπορέλαιο η ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα  
900 γρ  μοτσαρέλλα  
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
4 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Αδειάστε το τυρί από το υγρό του. Τοποθετούμε το τυρί σε χαρτί πετσέτα  και το στεγνώνουμε.
Κόψτε σε μέγεθος της αρέσκειας σας .Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά και το γάλα.


Τυλίξτε το τυρί στο αλεύρι, βουτήξτε μέσα στο μίγμα των αυγών και αμέσως μετά στην φρυγανιά που έχουμε βάλει και ανακατέψει μάζα την παρέμεινα και το άλατα  τινάζοντας  το περίσσιο


Επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε κομμάτι τυρί. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι .

Τηγανίζουμε το τυρί μέχρι να ροδίσει περίπου 45 δευτερόλεπτα . Μεταφέρετε το τηγανητό τυρί σε χαρτί κουζίνας . Σερβίρετε ζεστό με σάλτσα ντομάτας.
 


ΠΗΓΗ εδώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!