Κέικ με τρία τυριά μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε! ! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.
Υλικά:
1/2 βούτυρο (θα βρείτε διάφορα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ που είναι 250 γρ.)
4 αυγά
1 φλ γάλα
2,5 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. μπεκιν πάουντερ
2 φλ κασέρι τριμμένο
1 πακέτο χαλούμι τριμμένο
1 φλ φέτα σκληρή θρυμματισμένη
λίγη ρίγανη ή δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Βάζουμε το γάλα, το μπεκιν πάουντερ και το αλεύρι λίγο-λίγο, χτυπώντας με στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα τυριά και τη ρίγανη ή τον δυόσμο. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία φόρμα αλειμμένη με βούτυρο και αλευρωμένη. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Νόστιμα αφράτα τυροκούλουρα για κάθε ώρα και περίσταση! Για πρωινό ή δεκατιανό, για το σχολείο , για την δουλειά ή ακόμα και τον απογευματινό καφέ .
1 ασπράδι αυγού
200 ml γάλα
100 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
Βούτυρο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
550-600 γρ αλεύρι
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη
Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από το μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Ευχαριστούμε πολύ την την Arguro Fermani για την εκτέλεση και φώτο της συνταγής.
Εύκολα τραγανιστά σαν κριτσίνια -βουτήματα για τον καφέ ,μας. Χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά ιδανική συνταγή για όσους προσέχουν την διατροφή τους ή υπάρχουν θέματα υγείας.
Υλικά
1 ποτήρι νερού Ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού Ρετσίνα
1/2 κουτ.σούπας Αλάτι
1/2 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Αδειάζουμε το λάδι , την ρετσίνα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από την ζύμη και πλάθουμε σαν κρικάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά ώστε να είναι τραγάνα. Όσο πιο λεπτά τα πλάσουμε , τόσο πιο τραγανά θα μας γίνουν.
πηγή chefoulis.gr
Follow me on Pinterest Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!