Υλικά
500 γρ. σφολιάτας
1 κιλό. πατάτες
200 γρ. μπέικον
300 γρ. από ημίσκληρο τυρί ένταμ τύπου
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι λάδι
500 γρ. σφολιάτας
1 κιλό. πατάτες
200 γρ. μπέικον
300 γρ. από ημίσκληρο τυρί ένταμ τύπου
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι λάδι
Οδηγίες
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, περίπου 1 cm. τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, περίπου 1 cm. τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .
Κόβουμε το μπέικον σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε με τις πατάτες.
Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους βάζουμε την σφολιάτα . Τοποθετούμε τις πατάτες και το μπέικον και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ειδικότερα, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και περιχύνουμε το τυρί. Αφήσει λίγο για να καλύψουμε το πάνω φύλλο σφολιάτας.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
πηγή και φώτο από εδώ .maminajela.com