Τέλεια πεντανόστιμα αφράτα ψωμάκια ιδανικά για όλες τις περιστάσεις! Φτιάξτε για να τα πάρουν τα παιδια στο σχολείο, για παιδικό πάρτυ,για πρωινό με μαρμελάδα και βουτυράκι ή ακόμα και για μπουφέ!
Υλικά:
αλεύρι για ψωμί 200 γρ
αλεύρι μαλακό 50 γρ
αλάτι 4 γρ
κρέμα γάλακτος 15 γρ ή εβαπορέ πλήρες
νερό 162 γρ (προσθέστε λίγο νερό όσο χρειαστεί , ανάλογα την απορροφητικότητα του αλευριού)
ζάχαρη 25 γρ
γάλα 5 γρ
ξηρή Μαγιά 3 γρ
βούτυρο 10 γρ
Οδηγίες
1. Τοποθετείστε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και αφήστε για 1 ώρα.
2 .Ζυμώστε και ανάλογα προσθέτουμε παραπάνω νεράκι . Θέλουμε μια ζύμη ελαστική και λίγο να κολλάει στα χέρια.
3-4-5 . Βάζουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και τυλίγεται γύρω από τον γάντζο.
6. Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
7. Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια
8 .Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Όταν φουσκώσουν τα ψωμάκια ψεκάστε τα ομοιόμορφα με λίγο αλεύρι .
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
πηγή συνταγής και φώτο από εδώ sbar.com