Λαχταριστό κέικ , πολύ εύκολο στην παρασκευή του αφού δεν χρειάζεται μίξερ . Με ελαιόλαδο και γιαούρτι αυτό το κέικ γίνεται πραγματικά αφρός.
Για το αφράτο κέικ με ελαιόλαδο κια
Υλικά
180 γρaμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
130 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
125 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
120 γραμμάρια . ελαιόλαδο
για την επικάλυψη
50 γραμμάρια άχνη
20 γραμμάρια .χυμός πορτοκαλιού
Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την ζάχαρη άχνη και περιχύνουμε το κέικ.
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το μπέικιν ,τις βανίλιες και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Στο καυτό κέικ ρίχνουμε το σιρόπι πορτοκαλιού. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πεντανόστιμο φαγητό με μανιτάρια και σπανάκι. Εξαιρετικής νοστιμιάς πιάτο για όσους αγαπούν τα μανιτάρια!
Για τα μανιτάρια φρικασέ θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 γραμμάρια μανιτάρια
2-3 μαρούλια
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί (προαιρετικά)
κύβο λαχανικών προαιρετικά
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ
χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι, Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
50 γραμμάρια ρύζι γλασέ
Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο , δύο τρία κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και διάφορα μανιτάρια ψιλοκομμένα σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί και προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και έναν κύβο λαχανικών.
Προσθέτουμε δύο τρία μαρούλια χοντροκομμένα και το ρύζι που έχουμε πρώτα πλύνει πολύ καλά.
Βάζουμε περίπου δύο ποτήρια νερό και βράζουμε .
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το Κορν Φλάουρ .Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού και να δέσει ομοιόμορφα το φαγητό.
Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Πεντανόστιμο φαγητό οι αγκινάρες με αρακά , πατάτες και καρότο για όλες τις εποχές του χρόνου.
Για το πεντανόστιμο φαγητό Αγκινάρες με αρακά ,πατατούλες και καρότο θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 πακέτο 750 γραμμάρια κατεψυγμένες αγγινάρες ή φρέσκες
500 γραμμάρια αρακά
2-3 πατατούλες
2 κρεμμύδια ξερά
2 καροτάκια
άνηθο μισό ματσάκι
1 κουτί μικρό ντοματοχύμος
2 κουταλιές πελτέ
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο , το κρεμμυδάκι , τις αγκινάρες , τον αρακά και τα σοτάρουμε ελαφρώς για 10 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε 2-3 φορές καλά.
Ρίχνουμε νεράκι τόσο όσο να σκεπάζει τις αγκινάρες και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μεσαία φωτιά για περίπου 1 ωρίτσα.
Μόλις χυλώσει το φαγάκι μας και μείνει με την πηκτή σαλτσούλα του είναι έτοιμο.
Αυτή η ζύμη δεν υπάρχει αλήθεια! Τόσο νόστιμα τόσο αφράτα .Φουσκώνει πολύ γρήγορα το ζυμαράκι μας και σε ελάχιστο χρόνο έχουμε τελεία αφράτα πιτάκια είτε με όλα τα υλικά μαζί είτε σαν πουγκάκια με την γέμιση μέσα!
Υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ένα κοφτό κουτάλι)
1 κοφτή κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για να προσθέσετε στη ζύμη μετά το ζύμωμα ή μέσα στην ζύμη
1 κόκκινη πιπεριά
1 πρέζα ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γραμμάρια φέτα
Για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα
Το φλιτζάνι είναι: 200 ml.
Οδηγίες
Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε το ζεστό γάλα, το λάδι τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε τη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και καθαρίζουμε την πιπεριά από τους σπόρους.
Αφού φουσκώσει η ζύμη προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά σε κύβους τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη φέτα στη ζύμη και ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα κάνουμε μπαλίτσες.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Αλείφουμε τον κρόκο και ψήνουμε τα πιτάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Αφράτα ψωμάκια με αναψυκτικό. Γίνονται σαν βαμβάκι. Τόσο αφράτα
Υλικά
40 γρ. φρέσκια μαγιά
400 ml ή 2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml σόδα αναψυκτικό
200 ml ή 1 φλιτζάνι λάδι
2 ασπράδια αυγών
2 κ.γ αλάτι
7 ή 8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το μέγεθος του φλιτζανιού είναι 200 ml.).
Ακόμα
50 γρ Μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την επάλειψη
2 κρόκους αυγών με λίγο νεράκι
Σουσάμι
Οδηγίες
Πρώτον, ανακατέψτε το ζεστό γάλα την μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ.
Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος.
Κόβουμε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος καρυδιού από τη ζύμη ανοίγουμε , βάζουμε λίγο μαργαρίνη και ξανακλείνουμαι σε μπαλίτσες.
Συνεχίζουμε με τις άλλες μπάλες ζύμης.
Πάρτε δύο μπαλίτσες και με τα χέρια σας ανοίξτε σε λωρίδα
Περιστρέψτε τα και ενώστε κλείνοντας έτσι σε σχήμα κουλούρας.
Αφού τελειώσουμε όλη τη ζύμη, τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 - 20 λεπτά. Αλείφουμε τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι .
Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή αυτή βγάζει 25 μαλακά ψωμάκια.
Follow me on PinterestFollow me on Instagram
Υπέροχο γεμιστό σπιτικό κουλούρι τόσο αφράτο και τόσο νόστιμο που δεν σταματάς μόνο σε ένα!!!!
Υλικά για τη ζύμη που είναι εγγύηση πιο αφράτη δεν υπάρχει
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για επάλειψη στο τέλος)
500 -600 γρ. φαρίνα
1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε γάλα μαγιά και ζάχαρη, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε 15 λεπτά .
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια και τον κρόκο ,το λάδι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή μπορεί να κολλάει και λίγο στα χέρια .
Τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για την γέμιση
υλικά
200 γρ φέτα
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 πιπεριά κόκκινη
μαϊντανός
ή
200 γρ φέτα
100 γρ Φιλαδέλφεια
ή
Φιλαδέλφεια
gouda φέτες
γαλοπούλα
Οδηγίες
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 μπαλάκια ανοίγουμε στον πάγκο μας με λίγο αλευράκι
και τον πλάστη σε λωρίδα .
Βάζουμε γέμιση (ότι εμείς επιλέξουμε) πέρα ως πέρα κλείνουμε και ρολάρουμε.
Κλείνουμε καλά τις άκρες και από πάνω βάζουμε τον κρόκο που είχαμε φυλάξει αραιωμένο με λίγο γάλα και σουσάμι .
Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά ή μέχρι που να ροδίσουν.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Εύκολα cookies! Με κομμάτια σοκολάτας που σκάνε στο στόμα .Τραγάνα και αφράτα .
Τα αγαπημένα μπισκότα μικρών και μεγάλων και φυσικά σας έχω την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για cookies
Για τα εύκολα Cookies θα χρειαστούμε :
Υλικά για 15 μπισκότα 25 γραμμαρίων
90 γρaμμάρια βούτυρο κρύο
120 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού . μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 αυγό
100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας
και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία και αφράτη ζύμη.
Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης 2o- 25 γραμμαρίων με την εργαλείο του παγωτού και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πατάμε ελαφρώς τα μπισκότα με τα χέρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Μυστικά για αφράτα και νόστιμα μπισκότα
Μην χρησιμοποιείς ταψιά με ψηλά τοιχώματα για να ψήσεις τα μπισκότα σου. Η θερμότητα αντανακλάται σε αυτά και τα μπισκότα δεν ψήνονται σωστά
Όλα τα υλικά για τα μπισκότα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αν κοσκινίσεις όλα τα στερεά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, άχνη. Να ψήνεις τα μπισκότα σου σε προθερμασμένο φούρνο.
Αν θέλεις τα μπισκότα σου πιο αφράτα, βάλε τη ζύμη στο ψυγείο πριν το ψήσιμο.
Θέλεις μαλακά μπισκότα; Ψήστε λιγότερο. Θέλεις σκληρά; Άστα παραπάνω στον φούρνο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Υπέροχοι τοματοκεφτέδες που τους βρίσκουμε κατά κύριο λόγω στην Σαντορίνη! Γευστικό πιάτο για ουζάκι ότι πρέπει.
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι ντομάτες (3-4 ντομάτες), ψιλοκομμένες
100 γρ φέτα, σπασμένη
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι (1 μεγάλο κρεμμύδι), τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Κόβουμε τις ντομάτες στα 4 και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα.
Κόβουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι.
Αφήστε τα για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φέτα, σπασμένη με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα της ντομάτας, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να σφίξει αρκετά.
Προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι εάν είναι απαραίτητο. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του τηγανιού και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Θα πρέπει να βουτάμε το κουτάλι στο νερό κάθε φορά, έτσι ώστε η ζύμη να μην κολλήσει σε αυτό. Τηγανίζουμε τις τοματοκεφτέδες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά,
Τα βάζουμε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσουν το έξτρα ελαιόλαδο.
Απολαύστε αυτή την συνταγή με λίγο ψωμί γιαούρτι και μια γουλιά ούζο!
πηγή συνταγής από εδώ .mygreekdish.com
Υπέροχα αφράτα και νηστίσιμα μηλοπιτάκια ιδανικά για περιόδους της νηστείας αλλά και για κάθε μέρα . Δοκιμάστε τα
Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι ούζο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κιλό περίπου αλεύρι φαρίνα
Για την γέμιση
8 μήλα τριμμένα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κ.γ κανέλα
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζoουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε για λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί.
Σε αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη με τα μήλα πασπαλίζουμε με την κανέλα και ανακατεύουμε έως του τα μήλα να γίνουν σαν μαρμελάδα. Προσθέτουμε τα καρύδια.
Παίρνουμε λίγη ζύμη στη παλάμη μας και την ανοίγουμε τοποθετούμε γέμιση και κλείνουμε σε μπαλάκι.
Ψήνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι στους 180 βαθμούς για 30 μέχρι να αλλάξουν χρώμα(δεν ροδίζουν πολύ).
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram