Πολύ εύκολες και πεντανόστιμες πιτούλες γεμισμένες με τυριά! Σαν να ψήθηκαν στον φούρνο. Μπορείτε να βάλετε και την γέμιση που εσείς θέλετε! Θα ξετρελαθείτε με την νοστιμιά τους.
Για τις εύκολες #τυρόπιτες στο τηγάνι θα χρειαστούμε :
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
100 ml νερό χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για την ζύμη
1 τσιμπιά αλάτι
Ελάχιστο Βιτάμ ή ελαιόλαδο για την επάλειψη της πίτας
Για την γέμιση
Φέτα ή πατάτα βρασμένη και τριμμένη στον τρίφτη
Gouda τριμμένο ή νηστίσιμο τυρί για τη περίοδο της νηστείας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνουμε να ενωθούν λίγο τα υλικά και κατόπιν προσθέτουμε το λάδι .
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη .
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο .
Κατόπιν χωρίζουμε σε 2-3 κομμάτια και ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα όσο πιο λεπτά μπορούμε.
Τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου την γέμιση τις επιλογής μας. (εδώ βάλαμε σαν γέμιση τριμμένο gouda+φέτα και σε κάποιες άλλες πίτες τριμμένη πατάτα + νηστίσιμο τυρί )
με πατάτα +νηστίσιμο τυρί
Κλείνουμε την πιτούλα μας μαζεύοντας περιμετρικά την ζύμη σαν πουγκάκι.
Πατάμε αρχικά με τα χέρια μας και ελάχιστα με τον πλάστη μας να ανοίξει ξανά το φύλλο και να πλατύνει με την γέμιση μέσα .
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και τοποθετούμε το τηγάνι στην εστία σε μεσαία θερμοκρασία (σε εστία στο 7 ). Αφήνουμε να ζεσταθεί το τηγάνι μας καλά.
Βάζουμε στο τηγάνι την πίτα μας . Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία μας στο 5- 6 .
Αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά και κατόπιν αναποδογυρίζουμε .
Αλείφουμε αν θέλουμε στην μεριά που έχει ψηθεί με λίγο Βιτάμ ή λάδι . Αφού ψηθεί και από την κάτω πλευρά σερβίρουμε και τις απολαμβάνουμε ζεστές .
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!