Σας έμεινε τσουρέκι και δεν ξέρετε πως να το αξιοποιήσετε? Δείτε την συνταγή και θα δείτε πόσο απλά μπορειτε να φτιάξετε ένα Εκμέκ με τσουρέκι.
Για την βάση
Τσουρέκι κομμένο σε φέτες χωρίς την κόρα όσες χωράει το ταψάκι. Δεν ψήνουμε το τσουρέκι.
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κορν φλαουρ
2 βανίλιες
100 γρ Βιτάμ
προαιρετικά(μαστίχα και μαχλέπι)
Για την σαντιγί
1 φυτική σαντιγί creme Γιώτης
1 1/2 φλιτζάνι άχνη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
λίγο κονιάκ
Οδηγίες για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το μισό γάλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα ενώ βράζει το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από την φωτιά και την μεταφέρω σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει καλά .
Μπορούμε να την κρατήσουμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.
Οδηγίες συναρμολόγησης
Στρώνω σε πυρέξ το τσουρέκι, σιροπιάζω. Απλώνω την κρέμα για εκμέκ και μετά στρώνω και την σαντιγί. Κάνω χαρακιές με ένα πιρούνι και πασπαλίζω με κανέλα.
Μυστικά
Η κρύα κρέμα για να αφρατέψει την χτυπάμε λίγο στο μίξερ ή έντονα με το σύρμα και καλύπτουμε το ταψάκι με το σιροπιασμενο τσουρέκι.
Ευχαριστούμε πολύ την Βίκυ Σταυροπούλου για την συνταγή και εκτέλεση !
Υλικά
Για την βάση
2.5 πακέτα μπισκότα oreo
βούτυρο λιωμένο (σχεδόν 1/2 πλάκα)
Για την κρέμα πραλίνας
250 γρaμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια άχνη
125 γραμμάρια κακάο
400 γραμμάρια Mερέντα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Για την άσπρη κρέμα
1 φυτική σαντιγί
1.5 φλιτζάνι άχνη
λίγο κονιάκ
1/2 φλιτζάνι γάλα
Για την κρέμα πραλίνας
Χτυπάμε στο μίξερ άχνη και βούτυρο πολύ καλά. Προσθέτουμε το κακάο τις βανίλιες την πραλίνα και σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Οδηγίες συναρμολόγησης
Για βάση έβαλα θρυμματισμένα μπισκότα oreo και πάνω τους έριξα μια κουταλιά του γλυκού λιωμένο βούτυρο για να σταθεροποιηθούν λίγο.
Από πάνω έβαλα 2 κουταλιές σούπας από την κρέμα πραλίνα και μετά από πάνω 2 κουταλιές σούπας σαντιγί.
Για διακόσμηση μισό μπισκότο oreo και λίγα τρίμματα μπισκότου.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με τα πιο διάσημα μπισκότα! Τα oreo! Γίνεται εύκολα και με απλά υλικά ! Ας πάμε να δούμε πως φτιάχνεται!
Για το #εύκολο #cheesecake με #φυστικοβούτυρο θα χρειαστούμε :
Υλικά για φόρμα 25 εκατοστών
2 πακέτα μπισκότα (154 γραμμάρια χ 2 ) oreo θρυμματισμένα
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
200 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
σάλτσα σοκολάτας-των παγωτών
Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο .Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi .
Κρατάμε 1/4 μέρος των μπισκότων στην άκρη για την διακόσμηση .
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 25 εκατοστών .
Ρίχνουμε τ μείγμα των μπισκότων και με την βοήθεια ενός κουταλιού πατάμε τα μπισκότα έτσι ώστε να καλύψουν ομοιόμορφα την βάση του ταψιού .
Σε ένα μπόλ χτυπάμε ελαφρά την κρύα κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί .Στο μίξερ χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα και το φυστικοβούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Βάζουμε την σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα και βάζουμε πάνω από τα μπισκότα .
Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού μας με τα τριμμένα μπισκότα που κρατήσαμε στην άκρη.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας αν θέλουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Υλικά
300 γραμμάρια φαρίν απ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του )
2 αυγά
400 γραμμάρια ζάχαρη
360 ml γιαούρτια
120 ml σπορέλαιο
1 κουταλιά σόδα
3 κουταλιές στιγμιαίου καφέ
60 γραμμάρια κακάο
2 βανίλιες
200 ml νερό
Γλάσο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές κακάο
40 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, την σόδα και τις βανίλιες.
Βάζουμε λίγο αλάτι, τον καφέ και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×30 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο.
Όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζουμε και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.