Αυτή η σοκολατόπιτα είναι κάτι ανάμεσα σε ζουμερό σοκολατένιο κέικ και σουφλέ σοκολάτας. Γίνεται εύκολα αφού δεν χρειάζεται μίξερ , ανακατεύοντας απλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Συνταγή χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο. Απογειώστε την σοκολατόπιτα με μα μπάλα παγωτού βανίλια και κλέψτε τις εντυπώσεις ! Πολύ απλή συνταγή και οικονομική !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για σοκολατόπιτα
Υλικά:
390 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
Δείτε περισσότερες Συνταγές για σοκολατόπιτα
Για την πολύ εύκολη σοκολατόπιτα θα χρειαστούμε :
390 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
400 γραμμάρια νερό
2 βανίλιες
75 γραμμάρια κακάο
100 ml σπορέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
200 γραμμάρια ζάχαρη
λίγο αλάτι
Σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια κουβερτούρα
Γλάσο:
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι!
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο καλά το ταψάκι μας (30 εκατοστών ) .
Τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 30- 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς(το δοκιμάζουμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε γιατί διαφέρουν οι φούρνοι).
Για το σιρόπι
Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 3 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα.
Τρυπάμε παντού την σοκολατόπιτα με ξυλάκι από σουβλάκι .Αφήνουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι!
Μπιρει να σας περισσέψει λίγο σιρόπι. Διατηρήστε το στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι για άλλα γλυκά, όπως κέικ, τούρτες κ.τ.λ
Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος .
Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος .
Όταν αρχίσει η κρέμα να βγάζει ατμούς λίγο πριν το βρασμό κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το μέλι και την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λείο .
Περιμένουμε 2 λεπτά και στην συνέχεια το τοποθετούμε πάνω στην σοκολατόπιτα!!!!
Προαιρετικά αν θέλουμε καβουρντίζουμε αμύγδαλα στο τηγάνι , τα τρίβουμε στο multi και τα προσθέτουμε στο γλάσο. Ανακατεύουμε πολύ καλά .
Κατόπιν ρίχνουμε το γλάσο με τα αμύγδαλα στο γλυκό.