Τούρτα γιαουρτιού με ζελέ και ροδάκινο κομπόστα ! | Aspas_recipes

Τούρτα γιαουρτιού με ζελέ και ροδάκινο κομπόστα !

tourta-giaourtiou-me-zele

Εύκολη και οικονομική τούρτα γιαουρτιού με ζελέ και κομπόστα ροδάκινο. Ελαφρύ και πολύ δροσερο γλυκό ιδανικό για τις ζεστές μέρες .

Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζελέ 

tourta-giaourtiou-me-zele1

Για την #τούρτα γιαουρτιου με #ζελέ θα χρειαστούμε : 

Υλικά για 4-6 άτομα

2 φακελάκια ζελέ με γεύση  ή ροδάκινο 2 x 100 γραμμαρίων 

400 ml βραστό νερό

200 ml σιρόπι της κονσέρβας 

200 γραμμάρια  γιαούρτι στραγγιστό 10 %

1  κομπόστα ροδάκινο 850 γραμμαρίων 

tourta-giaourtiou-me-zele2

Οδηγίες 

Σε ένα σουρωτήρι με μπολ σουρώνουμε τα ροδάκινα της κομπόστας και κρατάμε το σιρόπι τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε  το ζελέ με το βραστό νερό ,προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σκόνη .

Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει  εκτός ψυγείου. 

Αλείφουμε την φόρμα περιμετρικά με λίγο λάδι . Τοποθετούμε τα ροδάκινα  περιμετρικά σε όλη την φόρμα ,προσθέτουμε το 1/3  της ποσότητας  του ζελέ και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

tourta-giaourtiou-me-zele3

Βγάζουμε το παγωμένο ζελέ ρίχνουμε 1/3 μείγματος ζελέ ακόμα και  ξαναπαγώνουμε για 1 ώρα.

Κατόπιν, στην υπόλοιπη ποσότητα του ζελέ ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και το προσθέτουμε επάνω από τα ροδάκινα.

 Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2  ώρες. Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε το σκεύος σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

 Σερβίρουμε αν θέλουμε με φρέσκα ροδάκινα ή σαντυγί ή λίγο δυόσμο.

Νόστιμο Tip
Μπορούμε να συνδυάσουμε όποια γεύση ζελέ και φρούτα μάς αρέσουν στο συγκεκριμένο γλυκό. Θα βγει εξίσου νόστιμο.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments