Μπισκότα διπλά γεμιστά ! | Aspas_recipes

Μπισκότα διπλά γεμιστά !

mpiskota-dipla

Μπισκότα , αφράτα και πεντανόστιμα με μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού.

Σερβίρονται  φυσικά και σκέτα , ιδανικά για το καφεδάκι σας.

Δείτε περισσότερες Συνταγές με μπισκότα 

mpiskota-dipla1

Για τα διπλά γεμιστά μπισκότα θα χρειαστούμε :

Υλικά για την βάση των μπισκότων 

50 γραμμάρια ζάχαρη 

100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου 

150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Υλικά για τα στριφογυριστά μπισκότα 

115 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου 

4ο γραμμάρια ζάχαρη άχνη

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

25 γραμμάρια κορν φλάουρ 

1 βανίλια 

mpiskota-dipla2

Οδηγίες 

1)Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα μπισκότα βάσης.

Χτυπάμε με το μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει.

mpiskota-dipla3

mpiskota-dipla4

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας .

Κάνουμε μια μπάλα το ζυμάρι μας , το τυλίγουμε με διαφανής μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

2) Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα στριφογυριστά μπισκότα

Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια.

mpiskota-dipla5

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλαόυρ. Προσθέτουμε το αλεύρι στην ζύμη .

mpiskota-dipla6

Τοποθετούμε την ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και αφήνουμε στην άκρη.

mpiskota-dipla7

Συναρμολόγηση 

Βγάζουμε την πρώτη ζύμη μας από το ψυγείο και την τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες.

mpiskota-dipla8

mpiskota-dipla9

mpiskota-dipla10

mpiskota-dipla11

Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο και με ένα κόφτη μπισκότων κόβουμε μπισκότα 4 -6 εκατοστών ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε .

mpiskota-dipla12

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Πάνω από τα μπισκότα αυτά σχηματίζουμε τα μπισκότα με την δεύτερη ζύμη που βάλαμε στην σακούλα ζαχαροπλαστικής . 

mpiskota-dipla13

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με βρώσιμα ζαχαρωτά  ζαχαροπλαστικής .

Για να διατηρήσουν το σχήμα τους και για να μην απλώσουν τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 

mpiskota-dipla14

Ψήνουμε κατευθείαν από το ψυγείο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για  14-16  περίπου λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας. 

mpiskota-dipla15

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στο ταψί. Δεν τα μετακινούμε μέχρι να κρυώσουν γιατί είναι αρκετά μαλακά και θα σπάσουν. Καθώς κρυώνουν θα σκληρύνουν.

mpiskota-dipla16

Αφού κρυώσουν αν θέλουμε τα αφήνουμε όπως έχουν ή βάζουμε μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού τύπου nutella ή Μερέντα .

mpiskota-dipla17

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments