Κέικ με καραμελωμένα αχλάδια ! | Aspas_recipes

Κέικ με καραμελωμένα αχλάδια !

upside-down-cake-with-pears

Πεντανόστιμο και πολύ αφράτο κέικ με την γεύση της καραμέλας και του αχλαδιού.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ένα τέτοιο κέικ τότε είναι ίσως η ευκαιρία να το φτιάξετε.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

upside-down-cake-with-pears1

Για το κέικ με καραμελωμένα αχλάδια θα χρειαστούμε :

Υλικά για ταψάκι 24 εκατοστών 

Για την καραμέλα

100 γραμμάρια ζάχαρη 

55 γραμμάρια βούτυρο 

6-7  αχλάδια μικρά ή 4 μεγάλα 

upside-down-cake-with-pears2

Για την ζύμη του κέικ

11ο γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμμάρια ζάχαρη 

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια ή 1 βανίλια

2 αυγά

100 ml γάλα

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

upside-down-cake-with-pears3

Οδηγίες 

Ετοιμάζουμε την καραμέλα

Για να φτιάξουμε την καραμέλα ξεκινάμε  προσθέτοντας το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζοντάς το σε μέτρια φωτιά. 

upside-down-cake-with-pears4

Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα 2 υλικά μαζί να καραμελώσουν για ένα-δύο λεπτά, πριν τα κατεβάσουμε  από τη φωτιά.

upside-down-cake-with-pears5

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια. Κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη. Στρώνουμε λαδόκολλα (οπωσδήποτε -εμένα μου κόλλησε ) σε ταψί με αποσπώμενο πάτο 24 εκατοστών και απλώνουμε το σιρόπι καραμέλα.

upside-down-cake-with-pears6

Τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα τα αχλάδια.

upside-down-cake-with-pears7


Ετοιμάζουμε την ζύμη του κέικ 

Ανακατεύουμε όλα  τα ξηρά υλικά - το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα διαφορετικό μπολ, χτυπάμε  το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ανοιχτό κίτρινο και αφράτο. Προσθέτουμε  λίγο εκχύλισμα βανίλιας και  σταδιακά ρίχνουμε  έναν-  ένα  τους κρόκους των αυγών.

upside-down-cake-with-pears8

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε  τα ξηρά υλικά και το γάλα στο μείγμα του κέικ . Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με  το αλεύρι  για να επιτύχουμε  μια λεία υφή.

upside-down-cake-with-pears9

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Αναδιπλώνουμε τα ασπράδια στην ζύμη του κέικ .

upside-down-cake-with-pears10

Ψήνουμε το κέικ 

Ρίχνουμε  τη ζύμη πάνω από τα  αχλάδια. 

upside-down-cake-with-pears11

Ψήνουμε  το κέικ για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο  η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή.

upside-down-cake-with-pears12

Χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσουμε  τα πλαϊνά του κέικ από την φόρμα .

upside-down-cake-with-pears13

Αναποδογυρίζουμε το κέικ αχλαδιών πάνω από ένα πιάτο σερβιρίσματος. Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

upside-down-cake-with-pears14

Πασπαλίζουμε από πάνω αν θέλουμε φιλέ αμυγδάλου .

upside-down-cake-with-pears15

upside-down-cake-with-pears16

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments