Σιροπιαστή κολοκυθόπιτα!(Νηστίσιμη) | Aspas_recipes

Σιροπιαστή κολοκυθόπιτα!(Νηστίσιμη)

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas

Υπέροχη σιροπιαστή κολοκυθόπιτα που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Φθινοπωρινές μυρωδιές κατακλύζουν το σπίτι και το άρωμα της θαλπωρής πλανάται στον αέρα. Αν σας αρέσει η κίτρινη κολοκύθα , τότε σίγουρα με αυτή την συνταγή θα ξετρελαθείτε !

Δείτε περισσότερες Συνταγές με κολοκύθα 

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas1

Για την σιροπιαστή κολοκυθόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη 

Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων 

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas2

Για την γέμιση

1 κιλό κολοκύθα ψίχα (καθαρισμένη από σπόρια και φλούδα)

50 γραμμάρια σταφίδες

50 γραμμάρια καρύδια

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζιντζερ σε σκόνη 

50 γραμμάρια σουσάμι

250 γραμμάρια ζάχαρη λευκή ή καστανή 

Για το σιρόπι 

400 γραμμάρια νερό 

400 γραμμάρια ζάχαρη 

φλούδα 1/2 λεμονιού 

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas3

Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση 

Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια και την βράζουμε για 20 λεπτά.

Στραγγίζουμε την κολοκύθα σε σουρωτήρι.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas4

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την κολοκύθα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα καρύδια ,τις σταφίδες την κανέλα, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas5

Αφήνουμε την κολοκύθα να βγάλει τα υγρά της και να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Αφού σωθούν όλα τα υγρά της κολοκύθας ,προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε και  αποσύρουμε από την φωτιά.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas6

Μεταφέρουμε το μείγμα της γέμισης σε ένα μπολ.

Αφήνουμε το μείγμα μας να γίνει χλιαρό.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas7

Στο ταψί της κουζίνας στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας λαδώνοντας το κάθε ένα φύλλο και βάζοντας το ένα φύλλο πάνω από το άλλο.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas8

Τοποθετούμε την χλιαρή γέμιση καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του ταψιού.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas9

Στρώνουμε πάνω από την γέμιση τα υπόλοιπα φύλλα ,αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι ή βούτυρο και τοποθετώντας τα το ένα πάνω από το άλλο.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas10

Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια, αλείφουμε με ελαιόλαδο , ψεκάζουμε με νερό και την βάζουμε στον φούρνο .

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

Όσο ψήνεται η πίτα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas12

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού.

Αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει  για 5  λεπτά μετά το σημείο βρασμού.

Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas13

Σιρόπιασμα

Βγάζουμε την κολοκυθόπιτα από το φούρνο και όπως είναι καυτή ρίχνουμε με μια κουτάλα για σούπες το χλιαρό σιρόπι.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas14

Κουτάλα, κουτάλα σιροπιάζουμε κάθε σημείο της κολοκυθόπιτας ρίχνοντας όλο το σιρόπι.

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas15

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas16

Αφήνουμε την κολοκυθόπιτα στην άκρη να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Κόβουμε ένα κομμάτι και απολαμβάνουμε .

siropiasti-kolokythopita-me-fylla-kroustas17

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments