Μύδια σαγανάκι μοναδικό ! | Aspas_recipes

Μύδια σαγανάκι μοναδικό !

μύδια-σαγανάκι

Εύκολο , νόστιμο , οικονομικό , καλοκαιρινό φαγητό ή ορεκτικό που μυρίζει θάλασσα.. Απολαύστε το με καλή παρέα και ένα ουζάκι και σίγουρα θα σας ταξιδέψει έστω και για λίγο σε  μέρη μαγικά και  σε ακροθαλασσιές . 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με θαλασσινά


μύδια-σαγανάκι1

Για την συνταγή #μύδια #σαγανάκι με φέτα ή χωρίς θα χρειαστούμε:

Υλικά 

500 γραμμάρια  φρέσκα μύδια ψίχα ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα

4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1  σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

3 ώριμες σφιχτές ντομάτες (χωρίς την φλούδα ψιλοκομμένες)

1/2  πιπεριά κόκκινη 

200 γραμμάρια  φέτα(προαιρετικά)

λίγη ρίγανη 

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το τελείωμα

αλάτι (προαιρετικά και με προσοχή)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μύδια-σαγανάκι2


Οδηγίες 

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας για τα μύδια σαγανάκι με φέτα και ντομάτα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.

μύδια-σαγανάκι3

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3′ να μαλακώσει ελαφρά και να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πιπεριά και σοτάρουμε για περίπου 1′.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να μελώσει η κόκκινη σάλτσα.

Βάζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι ,τα πλένουμε πολύ καλά και τα καθαρίζουμε από μέσα βγάζοντας αυτές τις τρίχες που έχει.

μύδια-σαγανάκι4

μύδια-σαγανάκι5

Τέλος, προσθέτουμε την μυδόψυχα, τα βότανα και τη φέτα. Βράζουμε για 2-3′ ίσα να λιώσει η φέτα.

μύδια-σαγανάκι6

Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.

μύδια-σαγανάκι7

μύδια-σαγανάκι8

Σερβίρουμε αμέσως τα μύδια με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.

μύδια-σαγανάκι9

μύδια-σαγανάκι10

μύδια-σαγανάκι11

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments