Πεντανόστιμα λαχταριστά ντονατσάκια μπουκιές με πραλίνα φουντουκιού στον φούρνο .
Φτιάξτε τα και θα ενθουσιαστείτε !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για donuts- Λουκουμάδες
Για τα donuts bites θα χρειαστούμε :
Υλικά για την ζύμη (20-25 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος )
460 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 αυγό
180 ml γάλα χλιαρό
12 γραμμάρια μαγιά φρέσκια ή 4 γραμμάρια μαγιά ξερή
40 γραμμάρια βούτυρο
Για την γέμιση
Nutella (προτιμήστε πραλίνα φουντουκιού καλής ποιότητας που λιώνει στον φούρνο , δεν καίγεται εύκολα και δεν σταθεροποιείται ).
Μαρμελάδα αρκετά πηχτή
Επάλειψη
1 αυγό
Οδηγίες
Σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε κουταλίτσες πραλίνας και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες .(Μπορούμε να βάλουμε κουταλίτσες nutella και σε φόρμα σιλικόνης ).
Για την ζύμη
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ) βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τυρί, το αυγό, και το βούτυρο.
Προσθέτουμε και το μείγμα του γάλακτος με την μαγιά.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά στο μείγμα και να έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Καλύπτουμε την ζύμη μας με διαφανής μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 3-4 ώρες.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα κουπ-πατ ή ποτήρι κόβουμε δίσκους (το πάχος του δίσκου πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό εκατοστό).
Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε 1 κουταλίτσα παγωμένη πραλίνα και κλείνουμε την ζύμη μας περιμετρικά σχηματίζοντας μπαλίτσες .
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το αυγό .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20/25 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις αν το ζυμαράκι μας είναι λίγο χοντρό και μεγάλο .
ή στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά αν τα ντόνατς μας είναι σε μορφή μπουκιάς με λεπτό φύλλο ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments