Τούρτα καρδιά με πραλίνα φουντουκιού και φράουλες! | Aspas_recipes

Τούρτα καρδιά με πραλίνα φουντουκιού και φράουλες!

tourta-kardia-me-merenta

Φανταστική τούρτα με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι και μια πολύ νόστιμη γέμιση . Τούρτα με πραλίνα φουντουκιού που λιώνει στο στόμα.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για τούρτες

tourta-kardia-me-merenta1

Για την τούρτα καρδιά με πραλίνα φουντουκιού θα χρειαστούμε :

Για το παντεσπάνι σοκολάτας (βήμα ,βήμα εδώ )

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 

190 γραμμάρια ζάχαρη 

120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

12 γραμμάρια μπέικιν 

25 γραμμάρια κακάο

1 βανίλια 

Για την γέμιση 

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά (φυτική σαντιγί adoro )

300 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (nutella , μερέντα )

Για την σάλτσα φράουλας 

Υλικά 

5 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη

5 κουταλιές σούπας χυμός από κόκκινα φρούτα ή νερό 

2 γεμάτες κουταλιές σούπας φλάουρ

500 γραμμάρια  κατεψυγμένες φράουλες

1 μπαστούνι βανίλια

Ακόμα

Λίγο γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι 

 tourta-kardia-me-merenta2

 Οδηγίες 

Για το παντεσπάνι 

Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν (περίπου 5-7 λεπτά).

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε καλά για ενωθούν 
τα υλικά καλά. 

Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά, το μείγμα αλεύρι +κακάο και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα επάνω  προσεκτικά   
για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. 

tourta-kardia-me-merenta3

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες 20 εκατοστών  με σχήμα καρδιά που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 180΄αερα για 20-30΄΄. 

Αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά για να μπορεί να κόβεται.

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε 2 -3 κομμάτια .

Όσο ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την Μους και την σάλτσα φράουλας γιατί όλες οι παρασκευές χρειάζονται χρόνο να κρυώσουν πολύ καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Για την γέμιση μους 

Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .

Μόλις η σαντιγί κάνει κορφές και στέκεται είναι έτοιμη.

tourta-kardia-me-merenta5

Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .

tourta-kardia-me-merenta6

Τοποθετούμε την κρέμα σε καθαρό μπολ  ,σκεπάζοντας την επιφάνεια της με μεμβράνη  και διατηρούμε στο ψυγείο την Μους  μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .

tourta-kardia-me-merenta7

Για την σάλτσα φράουλας 

Για τη σάλτσα φράουλας, διαλέγουμε μικρές ώριμες και σφιχτές φράουλες τις πλένουμε τις 
σκουπίζουμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, ή αγοράζουμε κατεψυγμένες 
φράουλες. 

Σε μπολ, ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό και την βανίλια. 
Προσθέτουμε τις κατεψυγμένες και παγωμένες φράουλες και  ανακατεύουμε καλά.

tourta-kardia-me-merenta8

Βάζουμε σε κατσαρόλα ρηχή σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. 

tourta-kardia-me-merenta9

Χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5′ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε .

Αφού πλέον όλες οι παρασκευές μας είναι έτοιμες και κρύες συνθέτουμε την τούρτα μας.

Συναρμολόγηση 

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 ή 3 λεπτές φέτες.

Στην πιατέλα σερβιρίσματος στρώνουμε κυκλικά μικρά κομμάτια λαδόκολλας. Αυτό θα μας βοηθήσει όταν ξεφορμάρουμε την τούρτα στο να έχουμε μια καθαρή πιατέλα .

tourta-kardia-me-merenta10

Στην μέση της πιατέλας τοποθετούμε το τσέρκι -φόρμα όπου θα στήσουμε την τούρτα μας .

Τοποθετούμε μέσα στο τσέρκι ένα κομμάτι παντεσπάνι. Βρέχουμε πολύ καλά την επιφάνεια του με γάλα.

tourta-kardia-me-merenta11 tourta-kardia-me-merenta12

Ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης . Απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα ή κουτάλι.

Σκεπάζουμε την γέμιση με ένα ακόμα παντεσπάνι , βρέχουμε με το γάλα και ξαναβάζουμε το 1/3 της μους.

tourta-kardia-me-merenta13 tourta-kardia-me-merenta14

Τέλος βάζουμε το 3 κομμάτι παντεσπάνι (αν κόψουμε 3 , αλλιώς μπορούμε και με 2 ) και κρέμα τόση όση να καλύψουμε το παντεσπάνι .

Την υπόλοιπη   κρέμα  θα την χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε την τούρτα και περιμετρικά.

Βάζουμε κουταλιά κουταλιά την σάλτσα φράουλας πάνω στην τούρτα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα .(8-10 ώρες )

tourta-kardia-me-merenta15

tourta-kardia-me-merenta16

Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας αφαιρώντας προσεκτικά το τσέρκι ,γαρνίρουμε περιμετρικά την τούρτα μας με την υπόλοιπη μους που έχουμε βάλει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

tourta-kardia-me-merenta17

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο κακάο και είναι έτοιμη να την σερβίρουμε .

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

tourta-kardia-me-merenta18

tourta-kardia-me-merenta19







0 comments