Αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο ροδιού ! | Aspas_recipes

Αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο ροδιού !

afrato-keik-sokolatas

Αφράτο, και πολύ νόστιμο κέικ σοκολάτας με γλάσο ροδιού που απογειώνει την γεύση του ! Ιδανική συνταγή για το πρωινό κολατσιό, για το ταπεράκι του παιδιού στο σχολείο ή για το απογευματινό καφεδάκι σας!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

afrato-keik-sokolatas1

Για το αφράτο σοκολατένιο κέικ θα χρειαστούμε :

Υλικά για φόρμα 24 εκατοστών 

125 γραμμάρια βούτυρο

230 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

230 ml ξινόγαλα (ή πλήρες γάλα + 1 κουταλιά της σούπας ξίδι ή 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού )

280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλιά σούπας ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 

3 κουταλιές σούπας χυμό ροδιού φρέσκο ή εμπορίου 

40 γραμμάρια κακάο 

1  τσιμπιά αλάτι 

afrato-keik-sokolatas2

Για το γλάσο 

150 γραμμάρια άχνη 

2-3 κουταλιές σούπας χυμό ροδιού φρέσκο ή εμπορίου 

1 κουταλιά σούπας τυρί κρέμα 

afrato-keik-sokolatas3

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Κοσκινίζουμε το κακάο ώστε να μην έχει σβώλους.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο  (όχι αλεύρι )  μια φόρμα του κέικ . Κρατάμε το υπόλοιπο κακάο για την συνταγή .

Αν δεν έχουμε ξινόγαλα βάζουμε σε μια κούπα το γάλα και προσθέτουμε 1 κουταλιά ξίδι ή λεμόνι . Το αφήνουμε να σταθεί για μερικά λεπτά.

Σε καθαρό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι , το μπέικιν  και το αλάτι.

Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει  το μείγμα μας και γίνει σαν πηχτή κρέμα.

afrato-keik-sokolatas4

Προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν τα υλικά!

Ανακατεύουμε  το κακάο μαζί με τον χυμό ροδιού και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε το ξινόγαλα , και την σόδα ανακατεμένη με το ξίδι .Ανακατεύουμε.

afrato-keik-sokolatas5

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

afrato-keik-sokolatas6

afrato-keik-sokolatas7

Αδειάζουμε την ζύμη μας στην φόρμα του κέικ  και ψήνουμε για περίπου 30-35  λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας  . Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Αν βγει καθαρή από το κέντρο του κέικ είναι έτοιμο , αλλιώς αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

afrato-keik-sokolatas8

Μην το παραψήσετε για να μείνει το κέικ πολύ μαλακό και αφράτο.

afrato-keik-sokolatas9

Για το γλάσο 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνομε το κέικ.

afrato-keik-sokolatas10

Διακοσμούμε αν θέλουμε με σπόρια ροδιού  και κλαδάκια δεντρολίβανου.

afrato-keik-sokolatas11

afrato-keik-sokolatas12

afrato-keik-sokolatas13

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments