Σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ! | Aspas_recipes

Σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ!

efkolh-sokolatopita

Εύκολη και νόστιμη #σοκολατόπιτα  με γεύση και άρωμα σοκολάτας. Ο συνδυασμός της με την #Μερέντα την απογειώνει. Ιδανική συνταγή  για επιδόρπιο και για να την   συνοδεύσει μια μπάλα παγωτού! Εύκολη στην παρασκευή της  αφού αυτή η συνταγή σοκολατόπιτας  γίνεται χωρίς μίξερ ανακατεύοντας  πολύ απλά με σύρμα χειρός . 

efkolh-sokolatopita

Δείτε περισσότερες Συνταγές για σοκολατόπιτα :

efkolh-sokolatopita2

Για την #σοκολατόπιτα με #Μερέντα #χωρίς μίξερ θα χρειαστούμε :

Υλικά

4 αυγά

220 γραμμάρια ζάχαρη

230 ml  γάλα

100 ml λάδι σπορέλαιο  ή ελαιόλαδο

50 γραμμάρια  κακάο

1 φακελάκι μπέικιν -20 γραμμαρίων 

160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

 efkolh-sokolatopita3


Για το σιρόπι

335 ml  γάλα

230 γραμμάρια  ζάχαρη

100 γραμμάρια  λάδι σπορέλαιο ή βιτάμ ή βούτυρο 

50 γραμμάρια  κακάο

Ακόμα 

Κουταλιές Μερέντα

efkolh-sokolatopita4

Γλάσο

200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 

200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος 

efkolh-sokolatopita5

Οδηγίες 
Σε ένα μπολ βάζουμε  τα αυγά την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι ανακατεύουμε πάλι. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μπολ. 
Ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι , πασπαλίζουμε με κακάο  και ρίχνουμε το μείγμα μας.

efkolh-sokolatopita6


Ψήνουμε 180 βαθμούς αέρα (σε πολύ δυνατό φούρνο χαμηλώνουμε στους 160 βαθμούς ) για περίπου 20-30 λεπτά΄. Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας .

efkolh-sokolatopita7

Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια του γλυκού και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι μας. 

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

efkolh-sokolatopita8

Με ένα μικρό κουπ-πατ ή ένα κουταλάκι ή την μύτη ενός κορνέ αφαιρούμε κομμάτια από την σοκολατόπιτα μας ρίχνοντας κουταλιές Μερέντας.  Τοποθετούμε τα κομμάτια που αφαιρέσαμε πριν .

efkolh-sokolatopita9

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος φέρνοντάς την σε σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος , περιμένουμε 2 λεπτά και κατόπιν ανακατεύουμε καλά .

Κρατάμε 100 ml γλάσου στην άκρη (σε θερμοκρασία δωματίου ) για να διακοσμήσουμε την σοκολατόπιτα μετέπειτα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γλάσο πάνω από την σοκολατόπιτα .

Τοποθετούμε την σοκολατόπιτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Αφαιρούμε την σοκολατόπιτα  από το ψυγείο και διακοσμούμε την #σοκολατόπιτα κάνοντας  γραμμές με το γλάσο που κρατήσαμε  . (εγώ συνήθως τοποθετώ το γλάσο σε άδειο μπουκάλι από μουστάρδα ή κέτσαπ που πρώτα έχω πλύνει καλά.)

Τοποθετούμε και διατηρούμε  στο ψυγείο.

Απολαμβάνουμε  κόβοντας κομμάτια την #σοκολατόπιτα μας και σερβίροντας με μπάλες παγωτού , ιδανικά βανίλια. 

efkolh-sokolatopita10


Για το σιρόπι
Σε κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά με το κακάο κοσκινισμένο.

Ανακατεύουμε καλά. Όταν αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα μας αποσύρουμε από την φωτιά.

efkolh-sokolatopita11

Ρίχνουμε το σιρόπι μας πάνω από την σοκολατίνα μας.

Ζεστό σιρόπι και ζεστό το γλυκό. 

efkolh-sokolatopita12

efkolh-sokolatopita15

efkolh-sokolatopita13


efkolh-sokolatopita14

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments