Χαλβάς δίχρωμος αλάδωτος ! | Aspas_recipes

Χαλβάς δίχρωμος αλάδωτος !

 xalvas-xoris-ladi

Χαλβάς με σιμιγδάλι και ινδοκάρυδο! Μια αλάδωτη συνταγή ιδανικά για την περίοδο που νηστεύουμε και δεν θέλουμε ούτε λάδι να φάμε.

Δείτε περισσότερες Συνταγές χωρίς λάδι 


Για τον χαλβά με σιμιγδάλι χωρίς λάδι θα χρειαστούμε :

Υλικά

180 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό

85 γραμμάρια ινδοκάρυδο

300 γραμμάρια ζάχαρη

1 λίτρο νερό

1 βανίλια

100 γραμμάρια  σοκολάτα κουβερτούρα

xalvas-xoris-ladi2

Οδηγίες

Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δύο λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο και τη βανίλια.

xalvas-xoris-ladi3

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Βρέχουμε μια φόρμα 20 εκατοστών με νερό και ρίχνουμε την μισή ποσότητα του μείγματος στην φόρμα .

xalvas-xoris-ladi4

Στην υπόλοιπη ποσότητα ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

xalvas-xoris-ladi5

xalvas-xoris-ladi6

Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στην φόρμα .

xalvas-xoris-ladi7

Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με μεμβράνη.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

xalvas-xoris-ladi8

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν ξεφορμάρουμε.

xalvas-xoris-ladi9

Στολίζουμε με λίγη τρούφα ή λίγο ινδοκάρυδο .


xalvas-xoris-ladi10

xalvas-xoris-ladi11

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

xalvas-xoris-ladi12

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments