Φάβα παραδοσιακή!

fava

Πεντανόστιμο θρεπτικό όσπριο με ελάχιστες θερμίδες. Προσφέρεται σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο! Η παρασκευή του πολύ εύκολη αφού δεν απαιτεί κάτι παραπάνω  από βράσιμο. Σερβίρεται με ελαιόλαδο και  ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι που πραγματικά του ταιριάζει πολύ. 

fava1

Για να φτιάξουμε την #παραδοσιακή #φάβα θα χρειαστούμε:

Υλικά για τη φάβα

250 γρ. φάβα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες

750 ml  νερό

1 σφηνάκι ελαιόλαδο (20 μλ ) 

Αλάτι

Για το γαρνίρισμα

 1 ξερό  κρεμμύδι

2  κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο

fava2

Οδηγίες

Για τη φάβα

Πλένουμε και καθαρίζουμε την φάβα κάτω από τρεχούμενο νερό .

Τοποθετούμε τη φάβα από βραδύς σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με νερό.

Το επόμενο πρωί την στραγγίζουμε .

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση.

fava-paradosiakh3

Ρίχνουμε το  κρεμμύδι  κομμένο σε  χοντρές φέτες και αφήνουμε για 7-8 λεπτά να γυαλίσουν τα κρεμμύδια χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό.

fava-paradosiakh4

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Κάθε τόσο ξαφρίζουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.

fava-paradosiakh5

Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερό είναι το όσπριο). Δεν ανακατεύουμε όσο σιγοβράζει γιατί πιάνει.

Αφήνουμε σχεδόν να λιώσει από το βράσιμο.

Αλατίζουμε προς το τέλος του βρασμού.

Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ.

Για πιο βελούδινη υφή την περνάμε από ψιλή σήτα.

fava-paradosiakh6

Για το σερβίρισμα

Μπορούμε να τη σερβίρουμε είτε σκέτη με ελαιόλαδο και λεμόνι είτε με κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια .

Συνταγή της Αργυρώς.

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments