Εύκολος κορμός με πραλίνα φουντουκιού !(βήμα-βήμα )

efkolos-kormos-me-pralina
  

Πώς θα φτιάξετε ένα λαχταριστό και σούπερ αφράτο ρολό με γέμιση Ιον nukrema ? Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και σε μισή ωρίτσα απολαμβάνετε ένα πολύ νόστιμο γλυκό .

 Δείτε περισσότερες  Συνταγές για κορμό 

Efkolos-kormos-me-pralina1

Υλικά :

5  αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

1 βανίλια 

160  γραμμάρια  (1 ¼ φλιτζανιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 

160 γραμμάρια  (¾ φλιτζανιού) ζάχαρη

120 γραμμάρια  (⅔ φλιτζανιού) σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα 

300 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού ΙON  Nukrema 

Efkolos-kormos-me-pralina2

Για το γλάσο (προαιρετικά)

150 ml κρέμα γάλακτος 

150 γρ κουβερτούρα 

Ακόμα 

Λίγες φράουλες

Efkolos-kormos-me-pralina3

Οδηγίες

Για τον κορμό 

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και να  σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε  να ενωθούν.

Efkolos-kormos-me-pralina4

Διπλώνουμε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια αυγών στο μείγμα  των αυγών  και μετά προσθέτουμε  τα κομματάκια σοκολάτας ή την τρούφα σοκολάτας .

Efkolos-kormos-me-pralina5

Efkolos-kormos-me-pralina6

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  και ψήνουμε  στους 180°C αντιστάσεις  για 10-12 λεπτά.

Efkolos-kormos-me-pralina7

Efkolos-kormos-me-pralina8

Πασπαλίζουμε ελαφρά με άχνη το παντεσπάνι και βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα.

Efkolos-kormos-me-pralina9

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι έτσι ώστε να έρθει ή κάτω πλευρά πάνω .

Efkolos-kormos-me-pralina10

Efkolos-kormos-me-pralina11

Ξεκολλάμε με προσοχή την λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε και πάλι  τοποθετώντας πρώτα πάνω στο παντεσπάνι μια καθαρή λαδόκολλα.

Efkolos-kormos-me-pralina12

Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Efkolos-kormos-me-pralina13

Ξετυλίγουμε το ρολό μας , αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την πραλίνα φουντουκιού και τυλίγουμε ξανά σε ρολό.

Efkolos-kormos-me-pralina14

Efkolos-kormos-me-pralina15

Αφήνουμε  να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Διατηρούμε το γλυκό είτε στο ψυγείο , είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Efkolos-kormos-me-pralina3

Οδηγίες για το γλάσο 

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Σε ένα γυάλινο μπολ έχουμε βάλει την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ρίχνουμε την καυτή κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.

Efkolos-kormos-me-pralina17

Τοποθετούμε τον κορμό μας σε σχάρα. 

Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στον κορμό μας. Αφήνουμε για λίγο να πέσει το περίσσιό γλάσο.

Efkolos-kormos-me-pralina18

Μεταφέρουμε τον κορμό μας στην πιατέλα σερβιρίσματος .

Efkolos-kormos-me-pralina19 
Efkolos-kormos-me-pralina16

Στολίζουμε με φράουλες.

Efkolos-kormos-me-pralina20

Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο λόγω της σοκολάτας!!!

Tips

1)Έκανα δύο φορές τον κορμό. Μια φορά με κομμάτια  σοκολάτας και την άλλη φορά με τρούφα.

2) Στον κορμό με τρούφα και πραλίνα έβαλα το γλάσο σοκολάτας , διακόσμησα με φράουλες και τον πήγα δωράκι σε φιλικό σπίτι.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Efkolos-kormos-me-pralina21

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments