Βounty φράουλας φανταστικά !

Bounty-fraoula

Bounty λατρεμένα , αγαπημένα μικρά γλυκίσματα μικρών και μεγάλων και πολύ νόστιμα με την υπέροχη γεύση της φράουλας. Τρώγονται δυό - δυό .

Δείτε περισσότερες Συνταγές με ινδοκάρυδο 

Bounty-fraoula2

Bounty-fraoula3

Υλικά για 30 σοκολατάκια

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

60 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. τριμμένη καρύδα

200 γρ. φράουλες καθαρισμένες  φρέσκες ή κατεψυγμένες

200 γρ κουβερτούρα  για την επικάλυψη 

Bounty-fraoula4

Οδηγίες

Σε ένα multi πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράουλες και τις προσθέτουμε μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (5-7), ανακατεύοντας έντονα και συνεχόμενα.

Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την τριμμένη καρύδα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.

Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας έτσι ώστε η ζύμη να μην κολλήσει σε αυτά και χωρίζουμε το μείγμα, ιδανικά σε κομμάτια βάρους 25-30 γρ., μέγεθος λίγο μεγαλύτερο ενός καρυδιού.

Bounty-fraoula5

Στη συνέχεια, πλάθουμε σε σχήμα που επιθυμούμε, είτε σε στρογγυλές μπάλες είτε σε μακρόστενο σχήμα περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ή μικρό ταψάκι, το οποίο χωράει στην κατάψυξη, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα. Καταψύχουμε για 45 – 60 λεπτά.

Bounty-fraoula6

Παράλληλα, σ’ ένα μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων προσθέτουμε τις σοκολάτα και ανακατεύουμε έως ότου λιώσουν.

Bounty-fraoula7

Όταν  το σοκολατάκι καρύδας έχεις σφίξει αρκετά στην κατάψυξη τα προσθέτουμε ένα – ένα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών σιγουρευόμαστε ότι δεν υπάρχει κάποιο λευκό σημείο που δεν έχει καλυφθεί με σοκολάτα.

Bounty-fraoula7

Τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε μια σχάρα ζαχαροπλαστικής έτσι ώστε να στραγγίσουν από την περιττή σοκολάτα και να κρυώσουν.

Bounty-fraoula8

Bounty xωρίς φράουλα 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την τριμμένη καρύδα και την άχνη ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ομογενοποιούμε καλά.

Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας έτσι ώστε η ζύμη να μην κολλήσει σε αυτά και χωρίζουμε το μείγμα, ιδανικά σε κομμάτια βάρους  25-30 γρ., μέγεθος λίγο μεγαλύτερο ενός καρυδιού. 

Στη συνέχεια, πλάθουμε σε σχήμα που επιθυμούμε, είτε σε στρογγυλές μπάλες είτε σε μακρόστενο σχήμα περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο ή μικρό ταψάκι, το οποίο χωράει στην κατάψυξη, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα. Καταψύχουμε για 45 – 60 λεπτά.

Bounty-fraoula9

Παράλληλα, σ’ ένα μπεν μαρί προσθέτουμε την σοκολάτα  και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει .

Όταν η βάση για το σοκολατάκι καρύδας έχεις σφίξει αρκετά στην κατάψυξη τα προσθέτουμε ένα – ένα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών σιγουρευόμαστε ότι δεν υπάρχει κάποιο λευκό σημείο που δεν έχει καλυφθεί με σοκολάτα.

Τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε μια σχάρα ζαχαροπλαστικής έτσι ώστε να στραγγίξουν από την περιττή σοκολάτα και να κρυώσουν.

Bounty-fraoula10

Παρατηρήσεις

Κατά την περίοδο που υπάρχουν φρέσκες φράουλες τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σακουλάκι που κλείνει με zip. Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

Φράουλες κατεψυγμένες μπορούμε να βρούμε στο Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης .

Τα σοκολατάκια έχουν μια πολύ αεράτη μυρωδιά και ελαφριά γεύση φράουλας.

Bounty-fraoula11

Συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!

Bounty-fraoula12

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments