Εύκολα ροξάκια με σφολιάτα! Λαχταριστό # σιροπιαστό γλυκό σε μισή ωρίτσα !Ιδανικό για κέρασμα σε γιορτή ή και για το απογευματινό καφεδάκι μας .
Δείτε περισσότερες Συνταγές με σφολιάτα
Υλικά
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο
50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
100 ml λάδι (1/2 φλιτζάνι)
100 ml χλιαρό νερό (1/2 φλιτζάνι )
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 φλιτζάνια )
1 φύλλο σφολιάτας
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας
Οδηγίες
Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη, τα 3 ποτήρια νερό και το ξυλάκι κανέλας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο, το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, και ζυμώνουμε.
Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Πλάθουμε τη ζύμη σε δύο μπαστούνια και τυλίγουμε το κάθε κορδόνι με τη σφολιάτα.
Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού περίπου και τα βάζουμε σε ταψί. Τα πατάμε ελαφρά με το χέρι.
Μπορούμε να χαράξουμε την σφολιάτα μας σε κομμάτια και να κόψουμε την σφολιάτα μας με κλωστή ή σπάγκο. Με αυτόν τον τρόπο η σφολιάτα κόβεται πιο όμορφα.
Ψήνουμε στους 200οC αντιστάσεις έως ότου ροδίσουν.
Απλώνουμε τα καυτά ρόξακια σε ένα καθαρό ταψάκι και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι.
Τα γυρνάμε κάποιες φορές πάνω -κάτω να πάει το σιρόπι μέχρι μέσα και να σιροπιαστούν καλά΄.
Μυστικά
1) Κάθε κομμάτι σφολιάτας βγάζει 12 κομμάτια . Δηλαδή με 1 φύλλο σφολιάτας έφτιαξα 24 κομμάτια.
2)Εγώ τα έψησα σε δύο ξεχωριστά ταψιά.
Σιρόπιασα το πρώτο ταψί ροξάκια με το μισό σιρόπι και μέχρι να ψηθούν τα επόμενα ροξάκια επειδή το σιρόπι είχε κρυώσει εντελώς το ξαναζέστανα λίγο να γίνει χλιαρό.
3) Μπορείτε να ψήσετε τα ροξάκια και να τα σιροπιάσετε κάποιες ώρες αργότερα. Τότε θα είναι το ροξάκια κρύα και το σιρόπι καυτό .
Καλή σας επιτυχία!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments