Εύκολα ροξάκια με σφολιάτα σκέτη απόλαυση! | Aspas_recipes

Εύκολα ροξάκια με σφολιάτα σκέτη απόλαυση!

efkola-roxakia-me-sfoliata16

Εύκολα ροξάκια με σφολιάτα! Λαχταριστό # σιροπιαστό γλυκό σε μισή ωρίτσα !Ιδανικό για κέρασμα σε γιορτή ή και για το απογευματινό καφεδάκι μας .

Δείτε περισσότερες Συνταγές  με σφολιάτα 

efkola-roxakia-me-sfoliata2

Για τα εύκολα ροξάκια με σφολιάτα θα χρειαστούμε :

 Υλικά

 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά

 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο

 50 γραμμάρια   καρύδια ψιλοκομμένα

 100 ml λάδι

 100 ml χλιαρό νερό

 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 1 φύλλο σφολιάτας

efkola-roxakia-me-sfoliata3

Για το σιρόπι

    3 ποτήρια νερό

    3 ποτήρια ζάχαρη

    1 ξυλάκι κανέλλας

efkola-roxakia-me-sfoliata4

Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη, τα 3 ποτήρια νερό και το ξυλάκι κανέλας. 

efkola-roxakia-me-sfoliata5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο, το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, και ζυμώνουμε. 

efkola-roxakia-me-sfoliata6

Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Πλάθουμε τη ζύμη σε δύο μπαστούνια και τυλίγουμε το κάθε κορδόνι με τη σφολιάτα.

efkola-roxakia-me-sfoliata7

 Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού περίπου και τα βάζουμε σε ταψί. Τα πατάμε ελαφρά με το χέρι.

Μπορούμε να χαράξουμε την σφολιάτα μας σε κομμάτια και να κόψουμε την σφολιάτα μας με κλωστή ή σπάγκο. Με αυτόν τον τρόπο η σφολιάτα κόβεται πιο όμορφα.

efkola-roxakia-me-sfoliata8 efkola-roxakia-me-sfoliata9

efkola-roxakia-me-sfoliata10 efkola-roxakia-me-sfoliata11

 Ψήνουμε στους 200οC  αντιστάσεις έως ότου ροδίσουν. 

efkola-roxakia-me-sfoliata12

Απλώνουμε τα καυτά ρόξακια σε ένα καθαρό ταψάκι και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι.

efkola-roxakia-me-sfoliata13 efkola-roxakia-me-sfoliata14

Τα γυρνάμε κάποιες φορές πάνω -κάτω  να πάει το σιρόπι μέχρι μέσα και να σιροπιαστούν καλά΄.

efkola-roxakia-me-sfoliata15

Μυστικά

1) Κάθε κομμάτι σφολιάτας βγάζει 12 κομμάτια . Δηλαδή με 1 φύλλο σφολιάτας  έφτιαξα 24 κομμάτια.

2)Εγώ τα έψησα σε δύο ξεχωριστά ταψιά. 

 Σιρόπιασα το πρώτο ταψί ροξάκια με το μισό σιρόπι και μέχρι να ψηθούν τα επόμενα ροξάκια επειδή το σιρόπι είχε κρυώσει εντελώς το ξαναζέστανα λίγο να γίνει χλιαρό.

3) Μπορείτε να ψήσετε τα ροξάκια και να τα σιροπιάσετε κάποιες ώρες αργότερα. Τότε θα είναι το ροξάκια κρύα και το σιρόπι καυτό .

Καλή σας επιτυχία!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες 



0 comments