Μπουκίτσες nutella με ζύμη από κέικ. Η νόστιμά τους δεν περιγράφεται !! Ιδανική συνταγή για τις βραδινές υπογλυκαιμίες ή λιγούρες.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με nutella-Μερέντα
Για την συνταγή nutella κέικ - μπάλες θα χρειαστούμε :
10 -15 κουταλιές Nutella σε παγοκύστες με στρογγυλές εδώ θήκες ή 10 κουταλιές σούπας πραλίνας σε λαδόκολλα και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για το κέικ:
Υλικά
2 αυγά μεσαία
1 κ. σούπας λάδι
80 ml γάλα
110 γραμμάρια ζάχαρη
150-200 γραμμάρια αλεύρι )*
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ακόμα
άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε γεμάτες κουταλίτσες από την nutella και τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Αν έχετε παγοκύστες με στρογγυλές θήκες τοποθετείστε την πραλίνα στην παγοκύστη και καταψύξτε για 3 ώρες.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το λάδι , τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν ζύμη του κέικ (όχι πολύ σφιχτή).
Ρίξτε μια κουταλιά πραλίνα στην ζύμη τυλίξτε την να έχει ζύμη παντού πάρτε με ένα κουταλάκι την πραλίνα + ζύμη και με την βοήθεια από ένα άλλο κουταλάκι σπρώξτε την ζύμη στο τηγάνι.
Επαναλάβετε την διαδικασία
Τηγανίζουμε τις μπάλες στο λάδι 2-3 λεπτά σε μεσαία-χαμηλή θερμοκρασία (στην εστία ζεσταίνουμε το λάδι πολύ καλά στο 7 και αμέσως χαμηλώνουμε στο 4-5 ) και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια.
Μεταφέρουμε σε νέο πιάτο ,πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
* Σημείωση.
Το αλεύρι είναι ανάλογο την σύστασή του και την απορροφητικότητα του.
Τα έφτιαξα δυο φορές με 2 διαφορετικές μάρκες άλευρων . Την πρώτη φορά χρειάστηκα 150 γρ αλεύρι και την δεύτερη φορά 200 γρ αλεύρι.
Αν σας βγει το μείγμα σφιχτό μην ανησυχείτε. Προσθέστε 2-3 κουταλιές νερό και ανακατέψτε.
Θα καταλάβετε ότι η ζύμη είναι σφιχτή γιατί δεν θα μπορειτε να τυλίξετε μέσα στην ζύμη την πραλίνα .
Ενώ δεν είναι δύσκολη συνταγή απαιτεί γρήγορες κινήσεις - γιατί η πραλίνα ξεπαγώνει πολύ εύκολα -και χαμηλή φωτιά στην εστία.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και νόστιμες
και Συνταγές παρέα με φίλους για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες
0 comments