Δείτε ακόμα Συνταγές για γλυκά κουταλιού
Για το γλυκό #κουταλιού καρπούζι με #μέλι θα χρειαστούμε :
Υλικά
500 γρ καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο μέρος)
250 ml μέλι
100 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
χυμό από 1/2 λεμόνι
3 λεμόνια
1-2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
Οδηγίες
Για να πετύχει το #γλυκό καρπούζι, πρέπει να προσέξουμε να διαλέξουμε ένα χοντρόφλουδο καρπούζι.
Καθαρίζουμε την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος.
Ύστερα το κόβουμε σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια. Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
Τα σουρώνουμε, να στραγγίσουν καλά.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μέλι με την ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό), να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄. Ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι.
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Καλή σας επιτυχία!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments