Πατάτες οφτές γεμιστές!

patates-oftes-ston-foyrno

Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό οι  πατάτες οφτές γίνονται με ελάχιστα υλικά και είναι το κατάλληλο ορεκτικό για να συνοδέψει την μπυρίτσα μας. Παραδοσιακά στην Κρήτη  τρώγονται σκέτες με λίγο αλάτι ενώ σε αλλα μέρη της Ελλάδας με λίγο βούτυρο  και μυρωδικά. Οι παραλλαγές που μπορειτε να κάνετε πολλές . Βάλτε την γέμιση και τα μυρωδικά της επιλογής σας και απολαύστε  το τέλειο ορεκτικό!

Για τις οφτές γεμιστές πατάτες θα χρειαστούμε:

Υλικά 

Πατάτες μεσαίου μεγέθους

Αλουμινόχαρτο

Για την γέμιση

1.)Βούτυρο +ρίγανη

2.) Τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια + πιπεριά φλωρίνης βάζου

3.)Μαγιονέζα + γιαούρτι + μουστάρδα 

patates-oftes-ston-fourno

Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες εξωτερικά για να μπορούμε να φάμε και την φλούδα τους και με ένα πηρούνι κάνουμε πηρουνιές στις πατάτες. Παίρνουμε μια μια και  τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. . Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς αέρα τοποθετώντας τις στην σχάρα του φούρνου  στην πρώτη θέση από κάτω. 

patates-oftes-ston-foyrno-vima-vima

Χρειάζονται να ψηθούν 1-1.30 ώρα ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας . Ελέγχουμε αν ψήθηκαν βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της πατάτας. 

Ζεστές όπως είναι οι πατάτες αφού τις ξετυλίξουμε από το αλουμινόχαρτο , κάνουμε μια σχισμή στην μέση για να ανοίξουν αλλα όχι να κοπούν τελείως για να βάλουμε την γέμιση .Τις δίνουμε σχήμα βαρκούλας συμπιέζοντας τις δύο άκρες για να ανοίξουν .

Για την γέμιση

1) Βάζουμε κομματάκια βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη ή  θυμάρι ή ότι μυρωδικό μας αρέσει. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε τυρί gouda  ή κεφαλοτύρι ή γραβιέρα  τριμμένη  και να βάλουμε για δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει το τυράκι.

patata-ofth-me-voytyro

2) Ανοίγουμε την πατάτα στην μέση την αλατίζουμε και χωρίς να την κόψουμε τελείως βάζουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα. Διακοσμούμε με κομματάκια πιπεριάς Φλωρίνης .

patata-ofth-me-tyri-krema

3) Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι ίση ποσότητα γιαουρτιού με μαγιονέζα και λίγο μουστάρδα και γεμίζουμε τις πατάτες μας . Διακοσμούμε με δυόσμο ή δεντρολίβανο.

patata-ofth-me-magioneza-kai-moystarda

Σερβίρονται ζεστές

Μυστικά

Εγώ έψησα  τις πατάτες ταυτόχρονα με κάποιο φαγητό. 

Μπορούμε  ακόμα να τις ψήσουμε από πιο νωρίς και μετά όταν τις χρειαστούμε τις ζεσταίνουμε πολύ καλά στον φούρνο μικροκυμάτων , βάζουμε ην γέμιση της επιλογής μας και σερβίρουμε

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

patataes-oftes-ston-foyrno-gemistes

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments