Αφράτο γλυκό με σαβαγιάρ!!!! | Aspas_recipes

Αφράτο γλυκό με σαβαγιάρ!!!!

glyko-lemoni-me-savagiar

Εύκολο γλυκό με άρωμα και γεύση λεμονιού που λιώνει στο στόμα. Με βάση από σαβαγιάρ και μια αφράτη αέρινη μους λεμονιού αυτό το γλυκό είναι δροσερό ανάλαφρο και ξετρελαίνει τους πάντες!

 Δείτε ακόμα Μαρμελάδα λεμόνι / Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λιμοντσέλο (limoncello)

glyko-lemoni-me-savagiar1

glyko-lemoni-me-savagiar2

Για την συνταγή Αφράτο γλυκό λεμόνι με σαβαγιάρ

θα χρειαστούμε :

Υλικά για 12- 16 κομμάτια 

18 -22 μπισκότα σαβαγιάρ ανάλογα το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε ή  σπιτικά σαβαγιάρ συνταγή 

χυμός από 3 φρέσκα πορτοκάλια

200 ml καυτό  νερό

1 φακελάκι ζελέ λεμόνι 100 γραμμαρίων 

20- 50 γραμμάρια ζάχαρη 

65 ml χυμό λεμονιού 

Ξύσμα από 1 λεμόνι 

1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες λιπαρά 400 γραμμαρίων 

glyko-lemoni-me-savagiar3

glyko-lemoni-me-savagiar4

Οδηγίες

Ξεκινάμε την συνταγή μας βάζοντας το εβαπορέ στην κατάψυξη (όχι ψυγείο )για τουλάχιστον 3  ώρες να παγώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι - ζελέ μας βάζοντας σε ένα κατσαρόλι την σκόνη ζελέ, την ζάχαρη, το βραστό νερό το χυμό και το ξύσμα λεμονιού να πάρουν μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη και το ζελέ. Αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη το μείγμα ζελέ να κρυώσει.

glyko-lemoni-me-savagiar5

Παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα σαβαγιάρ τα όποια ένα -ένα και με γρήγορες κινήσεις βουτάμε στον χυμό πορτοκαλιού.

Στον κάδο του  μίξερ ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ μας στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει , να γίνει δηλαδή σαν σαντιγί.

Χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα του μίξερ ρίχνουμε σαν κλωστή το κρύο μείγμα του ζελέ συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί  όλο το υγρό μείγμα (αν είναι ζεστό  θα κόψει η κρέμα του γάλακτος.) 

Είναι στην σωστή θερμοκρασία όταν βάζοντας το δάχτυλό μας μέσα είναι χλιαρό ή σχεδόν κρύο).

glyko-lemoni-me-savagiar6

glyko-lemoni-me-savagiar7

Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι μας και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες για να πήξει.

Διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

glyko-lemoni-me-savagiar8

glyko-lemoni-me-savagiar14

Μυστικά

1) Το εβαπορέ πρέπει να είναι πολύ καλά παγωμένο τουλάχιστον 3 ώρες και χρειάζεται κατάψυξη και όχι ψυγείο για να φουσκώσει και να γίνει σαν σαντιγί.

2)Πολύ σημαντικό το μείγμα του ζελέ να είναι χλιαρό προς κρύο αλλιώς θα κόψει το γάλα.(έχει την υφή σιροπιού)

glyko-lemoni-me-savagiar9

Καλή σας απόλαυση !!!!

Συνταγή του Λάμπρου Βακιαρου

glyko-lemoni-me-savagiar10

glyko-lemoni-me-savagiar11

glyko-lemoni-me-savagiar13



Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


2 comments

  1. Κοπέλα μουυυυ τι συνταγαρα είναι αυτή!!!! Δεν έχω λόγια την έκανα ...καταπληκτική... αφρός ααααφρος!!! Μπράβο τα συγχαρητήρια μου !!! Να είστε καλά πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή